Otthon / Ország-Világ / Kerítéssel zárja le a kormány a szerb-magyar határszakaszt

Kerítéssel zárja le a kormány a szerb-magyar határszakaszt

Négyméteres kerítéssel zárja le a szerb-magyar határt a kormány

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdai kormányülésen jelentette be azt, hogy szerb-magyar határon egy 175 km-es és négy méter magas kerítést épít a kormány a bevándorlás megfékezése érdekében. Ennek előkészítésére Pintér Sándor belügyminisztert utasították. A szerb lapok szerint egyoldalú lépésről van szó, a magyar Helsinki Bizottság is bírálta a a kerítés megépítésének ötletét – írja a hvg.hu.

A kerítés biztosan megépül, hiszen Pintér Sándor utasítást kapott az előkészítésére: meg kell kezdenie a szerb-magyar határszakasz fizikai lezárásának előkészítését, amellyel szerdáig végeznie kell.

A pártok is megszólaltak a kerítés építésével kapcsolatban:

A Jobbik üdvözli a lépést, de nem tartja elégségesnek, hiszen ez lassítja az illegális bevándorlást, de nem állítja meg a Nyugat-Európából visszatoloncolt tömegeket. A párt követeli, hogy állítsák vissza a határőrséget és a menekülttáborok zárttá tételét.

Az MSZP szerint Európába nem kell szögesdrótot felépíteni, hanem azt le kell bontani, mint huszonöt évvel ezelőtt. Tóbiás József MSZP-elnök, frakcióvezető szerint meg lehetne védeni a magyar határt modern eszközök segítségével.

A Fidesz üdvözli a kormány döntését, és szerintük a kormány a legmegfelelőbb döntést hozta meg a mai napon. Európa más országai is egyre szigorúbb döntéseket hoznak, Magyarországnak is védekeznie kell.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: