Otthon / Sportos / Dárdai szerint magasabb célokat kell kitűzni
Helsinki, 2015. június 13. Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás
Helsinki, 2015. június 13. Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás

Dárdai szerint magasabb célokat kell kitűzni

Dárdai Pál szövetségi kapitány szerint finnországi győzelmével sem biztosította be teljesen a harmadik, pótselejtezőt érő helyét a magyar labdarúgó-válogatott, de eljött az idő, hogy magasabb célokat tűzzön ki, azaz hogy csapatával megpróbálja elérni a részvételt biztosító első két hely egyikét.

“Nagyon nehéz lesz, de olyan helyzetbe kerültünk, hogy meg kell próbálni” – latolgatta együttese előrelépési lehetőségét a szakvezető. “Olyan csapatom van, amelyben megbízom. Büszke vagyok a játékosokra és a stábra is. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, erre lehet alapozni. Keményen dolgoztunk és megjött a munka gyümölcse”.

Dárdai a kapusposztot illetően az MTI kérdésére azt mondta, eredetileg azt tervezte, hogy az egész szezonban kiváló formát mutató Dibusz Dénes véd majd ezen a meccsen, ám Király Gábor egész héten parádézott a tréningeken, a kapusedző szerint élete formájában védett a 39 éves hálóőr, ezért esett végül rá a választása.

Dárdait saját bevallása szerint az meglepte, hogy a finnek nem a tőlük megszokott labdatartásra törekedtek, hanem gyors kontrákkal próbálkoztak. Úgy vélte, a taktikájuk nem jött be, mert a magyar játékosok kiválóan passzoltak, s így az első félidő jó részében uralták a játékot.

A Hertha BSC vezetőedzőjeként is dolgozó szakember elárulta, a terv az volt, hogy az első húsz percben “nekiesnek” a finneknek és megpróbálják korán eldönteni a meccset. Ehhez a helyzetek megvoltak, de gólt nem szereztek, emiatt a szünetben fel kellett “ébresztenie” a csapatot. Ennek ellenére éppen a második félidő első húsz perce volt az, amikor a finnek akarata érvényesült.

Azt továbbra sem tudni, hogy Dárdai maradhat-e a válogatott szakvezetője, ugyanis saját bevallása szerint nem tudja mi szerepel klubja, a Hertha BSC és a magyar szövetség között kötött megállapodásban. Azt azért megjegyezte, “nehéz őt innen kiszakítani”, azaz arra utalt, hogy ő szívesen folytatná a munkát a nemzeti együttesnél.

A meccs hőse, Stieber Zoltán pályafutása eddigi legfontosabb góljának nevezte a három pontot érő találatot. “Felemelő érzés volt gólt lőni, főleg hogy ez három pontot ért. Csodálatos volt ebben a csapatban játszani. Amiért jöttünk, elvittük Helsinkiből. Nagyon remélem, hogy az ősszel ott folytatjuk, ahol most abbahagytuk és bár nem szabad egy meccsnél tovább előretekinteni, azt is remélem, hogy versenyben leszünk az Eb-részvételt jelentő első két helyért” – mondta a Hamburger SV szélsője, akit csapattársai az égbe dobáltak a lefújást követően.

A magyar válogatott a pótselejtezőt érő harmadik helyről várja a folytatást úgy, hogy a mögötte negyedik Feröer-szigeteket öt ponttal előzi meg, ugyanakkor a veretlenül éllovas románokkal szemben három, a második északírekkel szemben pedig két pontra csökkentette a hátrányát. A következő két körben ráadásul éppen ezzel a két riválissal küzd meg, azaz reális esélye van, hogy megszerezze a kijutást jelentő első két hely egyikét. A magyarok szeptember 4-én a nagy rivális románokat fogadják, három nappal később pedig Belfastban lépnek pályára.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: