Otthon / Barcsi hírek / 120 db videokazettát digitalizáltatna Barcs 10 millióért – Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő szerint irreálisan sok ez az összeg

120 db videokazettát digitalizáltatna Barcs 10 millióért – Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő szerint irreálisan sok ez az összeg

 

Évente biztosítana a barcsi önkormányzat pénzt a videoarchívum digitalizálására. Először az 1993-ig készített videokazetták kerülnének digitalizálásra és katalogizálásra – mindösszesen 10.096.500 forint megbízási díjért.

A napokban tett közzé egy bejegyzést Ander Balázs országgyűlési képviselő, amelyben nemtetszését fejezte ki, hogy Barcs Város Önkormányzata 10 millió forintért szeretne digitalizálni 120 db VHS kazettát. Ander szerint nincs pénz a drávai hajózásra, nincs lovas és motorosnap, és a szúnyoggyérítés pénzhiány miatt késik, de jut tíz millió forint olyan dologra, amit később is meglehet csinálni, illetve olcsóbban is kivitelezhető lenne. Ander szerint meg kell őrizni a helytörténeti dokumentumokat az utókor számára, de nem 10 millió forintért, ezért költséghatékony módon az érettségi feltételéül kötött közösségi munka keretén belül fiatalokat lehetne bevonni a munkába, hiszen sokan manapság már profi módon értenek a számítástechnikához.

Ander Balázs országgyűlési képviselő arra kérte a barcsi önkormányzati képviselőket, hogy jobbikos társukhoz hasonlóan ne fogadják el ezt a pénzszórást, hiszen Barcs nem jó anyagi helyzettel rendelkezik.

Időközben Karvalics Ottó polgármester is megszólalt az üggyel kapcsolatban, aki tudatos félrevezetésnek titulálta Ander Facebook-bejegyzését.

A képviselő-testületi ülés június 18-án lezajlott, az ott hozott, ezzel kapcsolatos döntésről beszámolunk majd a közeljövőben.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: