Otthon / Ország-Világ / Hétfői és keddi időjárás

Hétfői és keddi időjárás

Nem sokat változik a hévégihez képest a jövő hét eleji időjárás hazánkban. Lassan, de biztosan melegszik a hőmérséklet, viszont egyelőre hűvösebb – naposabb időre számíthatunk.

Hétfőn délelőtt eleinte a Dunántúl északnyugati részének kivételével mindenhol derült lesz az ég, majd a túlnyomóan napos idő mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható, csapadékra azonban nem kell készülnünk. Délután a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több órás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb a Fertő-tó környékén lehet egy-egy zápor, zivatar, másutt számottevő csapadék nem valószínű.. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden egy hidegfront hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, délen és keleten lehet még eleinte több-kevesebb napsütés. Északnyugat felől egy markáns csapadéksáv halad át felettünk, egyre többfelé várható eső, zápor, néhol a front mentén zivatar is kialakulhat. Estétől északnyugaton már csökken a csapadékhajlam. Eleinte a délnyugati, déli, majd az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet északnyugaton mindössze 15, 22, délkeleten még 23, 29 fok között valószínű.

Forrás: idojaras.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: