Otthon / Kultúra és Tudomány / Kétnapos pandaikreket mutattak be Kínában
A csengtui kutatóközpont célja, hogy a most csupán 2000 példányt számláló óriáspanda-populáció növekedjen Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszüe Jüpin
A csengtui kutatóközpont célja, hogy a most csupán 2000 példányt számláló óriáspanda-populáció növekedjen Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszüe Jüpin

Kétnapos pandaikreket mutattak be Kínában

Ritkán látni ilyen kicsi pandákat: egy kínai kutatóközpontban születésük másnapján már fotózhatták a pandaikreket a sajtó képviselői.

A kínai Hszinhua hírügynökség készített fotókat azokról a pandakölykökről, amelyek június 22-én születtek a csengtui óriáspanda tenyésztő- és kutatóközpontban. A 2015-ös év első pandaikreit születésük másnapján mutatták be a nagyközönségnek.

Kevesebb, mint kétezer óriáspanda él Kínában

A kutatóközpont a Szecsuán tartománybeli Csengtu városban található, fő célja az IUCN vörös listáján veszélyeztetett kategóriába sorolt óriáspandák megmentése. Ezek az állatok Kínában csupán hat hegyi területen fordulnak elő, számuk kevesebb, mint kétezerre csökkent az elmúlt években.

A csengtui kutatóközpont az állatok megmentésére siet

A csengtui kutatóközpontot 1987-ben alapították abból a célból, hogy hozzájáruljon az óriáspandák populációjának növekedéséhez.

Az intézmény tökéletes elhelyezkedése és a kitűnő technológiai felszereltsége tökéletes helyet biztosít, hogy a kutatók megfigyelhessék és szaporíthassák a veszélyeztetett állatokat.

A kínai Hszinhua hírügynökség 2015. június 23-i felvétele a kínai Szecsuán tartománybeli Csengtu városban lévő óriáspanda tenyésztő- és kutatóközpont újszülött pandaikreinek egyikéről. A 2015-ös év első pandaikreit születésük másnapján mutatták be a nagyközönségnek Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszüe Jüpin
A kínai Hszinhua hírügynökség 2015. június 23-i felvétele a kínai Szecsuán tartománybeli Csengtu városban lévő óriáspanda tenyésztő- és kutatóközpont újszülött pandaikreinek egyikéről. A 2015-ös év első pandaikreit születésük másnapján mutatták be a nagyközönségnek
Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszüe Jüpin

A fő cél visszaszoktatni őket a természetbe

Amint a pandák létszáma eléri a kitűzött célt, a kutatóközpont az állatok természetbe szoktatására helyezi majd a hangsúlyt, hogy azok újra elfoglalhassák természetes környezetüket, és maguktól szaporodhassanak tovább.

Origo.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: