Otthon / Sportos / Legyőzte az olaszokat a Benedek-csapat

Legyőzte az olaszokat a Benedek-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re legyőzte a házigazda Olaszország együttesét a világliga bergamói nyolccsapatos szuperdöntőjében, így vasárnap az 5. helyért játszhat Ausztrália legjobbjaival.

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő legénysége azért kényszerült alsóházi rangadóra a vendéglátók gárdájával, mert nem jutott be a legjobb négy közé, miután a pénteki negyeddöntős meccsen 8-7-re kikapott az Egyesült Államok legjobbjaitól. Az olaszokat – büntetőkkel – az olimpiai bajnok horvátok búcsúztatták a negyeddöntőben.

az 5-8. helyért:
Magyarország-Olaszország 10-5 (3-1, 2-1, 3-1, 2-2) 
a magyar góldobók: Varga Dénes, Madaras 2-2, Angyal, Hárai, Hosnyánszky, Varga Dániel, Salamon, Gór-Nagy 1-1

Varga Dénes megúszásgóljával indult a mérkőzés, majd miután Nagy Viktor büntetőt védett, Angyal Dániel növelte az előnyt. Az első negyed közepén már 3-0 volt az állás a center Hárai Balázs jóvoltából, s az olaszok erejéből csak egy szépítő találatra futotta az első negyedben. A második nyolc perc elején Varga Dénes távolról lőtt nagy gólt (4-1), a második hazai találatra pedig Hosnyánszky Norbert felelt (5-2).

A nagyszünet után, a harmadik játékrész nyitányaként az idősebbik Varga fivér, a csapatkapitány Dániel jelentkezett be góllal (6-2), majd 6-3 után Salamon Ferenc és Madaras Norbert volt eredményes (8-3). A befejező negyedben sokáig érintetlenek maradtak a hálók, míg nem a negyedik hazai találatra válaszul Gór-Nagy Miklós húzta a kapuba a labdát, majd a duplázó Madaras volt pontos (10-4). A végén még egy olasz gól született, így 10-5-re győzött a Benedek-csapat.

A szövetségi kapitány így összegzett a helyszínről tudósító vlv-nek: “Gratulálok a csapatnak! Hihetetlenül nagy elszántsággal, a magyar vízilabdához méltóan játszottak ma a fiúk.”

A magyar-ausztrál összecsapást a szuperdöntő 5. helyéért vasárnap 17.20 órától rendezik.

Az első elődöntőben a várakozásnak megfelelően a vl-címvédő szerbek legyőzték a brazilokat, a másik ágon pedig az olimpiai bajnok horvátok öt góllal múlták felül a magyarokat legyőző amerikaiakat.

Elődöntő:
Horvátország-Egyesült Államok 11-6 (2-2, 3-2, 2-0, 4-2)
Szerbia-Brazília 13-9 (4-3, 1-1, 5-2, 3-3)

az 5-8. helyért:
Ausztrália-Kína 13-3 (5-1, 2-1, 3-1, 3-0)

Hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: