Otthon / Barcsi hírek / Kivágják a veszélyes fákat a csokonyavisontai fürdő parkjában

Kivágják a veszélyes fákat a csokonyavisontai fürdő parkjában

Elkészült a szakértői vélemény, mely alapján ellehet végezni a csokonyavisontai fürdő parkjában a gyérítést. Egy helyi képviselő vezetésével demonstrációt is szerveztek még tavasszal a fák kivágása ellen.

A csokonyavisontai Thermál-Fürdő Kft. parkjának területén 67 darab beteg fát vágnak ki  a szakértői vélemény  megállapításai alapján, ami a napokban készült el az önkormányzat megbízásából.

Már tavasszal neki álltak volna a munkálatoknak, de a két évvel korábbi szakvéleményt figyelmen kívül kellett hagyni, és egy helyi képviselő még tiltakozást is szervezett az egyik legnagyobb közösségi oldalon, hogy a megvédjék azokat a fákat, amelyeket kivágásra ítéltek – azzal az indokkal, hogy a képviselő – testület a fák állapotának felmérését javasolta, nem a kivágását.  Ez a jelentés készült el mostanra, ez alapján fognak – természetesen már csak a nyári szezon után – a fák kivágásához.

Az önkormányzat bérelt egy, a feladatnak megfelelő állványos járművet – jelentős többletköltség ráfordításával, amelynek a segítségével megszabadították a balesetveszélyes ágaktól a park fáit. Harasztia Attila polgármester szerint ez plusz kiadást jelent, hiszen már tavasszal kivághatták volna a beteg fákat a szakértői vélemény alapján.

A 67 fa, amiket kivágásra ítéltek  – az összállomány harminc százaléka körülbelül, és a karbantartási feladatok a gyérítéssel nem fejeződnek be, hiszen kétszer annyi fát ültetünk a parkba, mint amennyit kivágnak –  mondta a település első embere. A polgármester azt is elmondta, hogy ehhez a telepítéshez ugyanúgy szakértő fog tervet készíteni, így a csokonyavisontai fürdő és kemping parkjának fás élővilága folyamatosan újulhat meg.

Sonline.hu nyomán

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: