Otthon / Kultúra és Tudomány / Ma lenne 79 éves a magyar kabaré leghíresebb, legtöbbet emlegetett alakja, Hofi Géza

Ma lenne 79 éves a magyar kabaré leghíresebb, legtöbbet emlegetett alakja, Hofi Géza

Hofi Géza a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb  és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.  –  írja Hofi Gézáról a Wikipédia.

 

Kevés olyan ember van Magyarországon, aki nem ismerné a méltán híres humoristát, Hofi Gézát. Olvasgatva a különféle híroldalakat, online felületeket – nagyon kevés helyen emlékeznek meg a kabaréműfaj éllovasáról  születésnapja alkalmából.

A szóviccei halhatatlanok, hiszen egy-egy beszélgetés közben is előjönnek, és ami nagyon fontos, hogy sok közölük ma is nagyon aktuális, illetve  sokáig még a köztudatban is maradnak.

Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? Öhöm. Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?

1970-ben Jászai Mari – díjat,  1977-ben Érdemes művész, 1988-ban Kiváló művész és 1998-ban Kossuth díjat kapott. A Magyar Köztársaság Érdemrendi tisztikeresztjét 1996-ban kapta meg.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Távoli galaxisból érkező, rejtélyes, ismétlődő rádiójeleket fogtak

Kanadai kutatók ismétlődő mintát fedeztek fel egy a világűrből, a Földtől nagyjából félmilliárd fényévnyire található …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: