Otthon / Barcsi hírek / Megúszták: a barcsi tűzoltó is benne volt a Balatont átúszó hivatásos csapatban

Megúszták: a barcsi tűzoltó is benne volt a Balatont átúszó hivatásos csapatban

Megúszták: a barcsi tűzoltó is benne volt a Balatont átúszó hivatásos csapatban

A barcsi Szöllős Péter már 9 átúszásnál tart.

8162-en vállalták, köztük somogyi tűzoltók, hogy átússzák idén a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között. 23 fokos vízben teljesítették az 5200 méteres távot, s még az északkeleti szél sem könnyítette meg a sportolók dolgát.

8 órakor izgatottan álltak sorba a marcali tűzoltók a balatonboglári hajóállomáson, míg nagyatádi kollégájuk már Révfülöpön melegített. Kilenc órakor már kétezren szelték a hullámokat, köztük kaposvári és barcsi tűzoltók is. A magyar tenger vizét a szél erősen korbácsolta, s az elmúlt napokban nem is melegedett túl sokat, ezért nem volt egyszerű dolga az úszóknak. Volt, aki (Pfeifer Norbert, Kálmán Dániel, Szabó Gyula és Molnár György) már többedszer  vállalkozott az erőpróbára, a marcali Horváth Róbert és a barcsi Szöllős Péter már kilencedszer vágott neki a távnak. Míg a marcaliban szolgálatot teljesítő Simon László, Rózsa Róbert, Magyar Zsolt és Kil Márió először tempózott a vitorlások sorfala mellett, keresztül a tavon. S végül mindannyian büszkén húzták magukra a “Megúsztam” feliratú pólót.

Forrás: BM Katasztrófavédelem

Az eredményhez szívből gratulálunk!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: