Otthon / Ország-Világ / Belehazudtak az egészségügyi szakdolgozók szemébe

Belehazudtak az egészségügyi szakdolgozók szemébe

Belehazudtak az egészségügyi szakdolgozók szemébe

Dr. Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa azért tartott csütörtök délután sajtótájékoztatót mert, szerinte hallatlan szemtelenség amit a kormány megenged az egészségügyi szakdolgozók területén.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormány durván becsapta az egészségügyi szakdolgozókat, mikor azok a Semmelweis-napon, július 1-én demonstráltak. Dr. Lukács elékeztetett arra, hogy az egészségügyi szakdolgozók úgy tudták, hogy a béremelésük teljes egészében alapbéresítve lesz, ezt az egészségügyi államititkár beígérte július elsején.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár korábban kormánydöntésre hivatkozva azt közölte, hogy júliustól az alapbérbe építve emelkedik az orvosok és szakdolgozók mozgóbére. Zombor Gábor elmondta, az idei mozgóbéremelésre 5,3 milliárd forintot fordítanak, jövőre – egész évre – 13 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

A tüntetés másnapján, miután a szakdolgozók elvonultak az utcákról, olyan kormányrendeletet hozott a kormány amiben az ígértekkel szemben, az alapbérbe nem épültek be a bérkiegészítések.

Lukács szerint úgy fogalmazott, hogy ezek szerint ebben is változott az egészségügyi miniszter hozzáállása. Érdekesnek találta, hogy a kormány korábban 15,8 milliárdot ígért be az idei bérfejlesztése, majd ez 5,3 milliárdra változott, ráadásául nem is lett alapbéresítve. Szerinte ezzel a kormány az egészségügyi szakdolgozókat semmibe vette, megalázta, dühöt és bosszússágot okozott.

A mérsékeltebbeknek ezután elég lenne az, amit a szakszervezetek kértek: a kormány magyarázata. A Jobbik azonban nem magyarázatot, hanem bocsánatot követel. Hiszen az egészségügyi miniszter nem csak megalázta, hanem le is nézte az egészségügyi szakdolgozókat. Úgy ült le velük egy asztalhoz, hogy tudta nem tartja be az ígéreteket

A témával és a sajtótájékoztatóval bővebben foglalkozik az Alfahír.hu

A sajtótájékoztató egy részének kommentár nélküli változatát videón is megtekintheti ha IDE kattint!

Fotó: Béli Balázs/Alfahír

Forrás: Alfahir.hu/ HírTV

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: