Otthon / Sportos / Dárdai: vége a bérelt helyek korszakának

Dárdai: vége a bérelt helyek korszakának

A jövőben kizárólag a mutatott teljesítmény alapján fogja összeállítani csapatát Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője.

 

“Mindig is voltak edzők, akik a nevek vagy a korábban elért sikerek alapján csinálták az összeállítást. Ilyesmi nálam nem fog előfordulni” –nyilatkozta a Bildnek a 39 éves magyar tréner, aki az új idényben véget vet a bérelt helyek korszakának. “A felkészülési időszakban mindenki egyenlő esélyt és ugyanannyi játékidőt kapott. Az ausztriai edzőtábor után már látni lehet, hogy kire számítok a jövőben.”

A lap megjegyzi, hogy Dárdai hivatalba lépésekor még nem kizárólag a teljesítmény számított: Salamon Kalou például a gólképtelensége ellenére állandóan a kezdőben szerepelt. “Abban az időben annyi sérültünk volt, hogy a csapat szinte magától összeállt. A felkészülési időszakban pedig azt akartam, hogy az új játékosok érezzék a bizalmat és magabiztosak legyenek. De ennek most vége. Mostantól kőkemény konkurenciaharc van, és ezt a játékosoknak is el kell fogadniuk. Mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért. Aki tényleg jól teljesít edzésen, annak meglesz a jutalma.”

A nagycsapattal készülő három fiatallal, Maximilian Mittelstädttel, Shawn Kauterrel és Florian Kohlsszal kapcsolatban Dárdai azt mondta: “A tehetségek jelentik a Hertha jövőjét, gondozni és támogatni kell őket. A végén azonban egyedül a teljesítmény számít. Nálam mindig a jobb játszik, nem automatikusan az idősebb.”

Hogy mi van akkor, ha a fiatal és az idősebb is ugyanannyira jó? “Akkor a megérzéseim döntenek” – válaszolta nevetve.

Telesport.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: