Otthon / Ország-Világ / Figyelem, péntektől hőségriadó!!!

Figyelem, péntektől hőségriadó!!!

Erős felmelegedés kezdődik, hétvégén akár 39-40 fokot is mutathat a hőmérő. Harmadfokú hőségriadó lép érvénybe.

Friss: ma éjféltől hétfőn délután 4-ig elrendelte a tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót.

A hét eleji átlagosan meleg, kissé változékony időt követően a hét második felére forróság köszönt be, a hőség csak hétfőre enyhülhet átmenetileg, de hazánk nagy részén így is marad a kánikula. A pénteki napra az ország nyugati felére már piros figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Csütörtöktől vasárnapig sok lesz a napsütés, csak időnként jelenhetnek meg gomolyfelhők az égen, de legfeljebb csütörtökön és pénteken alakulhat ki néhol frissítő zápor, esetleg zivatar, szombaton erre minimális az esély.

A fölénk áramló egyre forróbb levegőnek “köszönhetően” napról napra melegebb időre van kilátás: csütörtökön már 29-34, pénteken 32-37, szombaton és vasárnap 34-40 fokos kánikula a legvalószínűbb, így valószínűleg ismét a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó elrendelésére kerülhet sor.

Ebben kismértékű változást egy vasárnap napközben északnyugat felől érkező gyenge hidegfront hozhat: szórványos záporok, zivatarok és átmenetileg megerősödő szél kíséretében hétfőre pár fokkal enyhülhet a nagy meleg, de hazánk nagy részén így is 30 fok fölé melegszik a levegő.

Az éjszakák is egyre melegebbnek ígérkeznek, a hétvégén már csak kevés helyen csökkenhet 20 fok alá a hőmérséklet, így sajnos sokaknál kialvatlanság, tompaság jelentkezhet.

A kánikula mellé ismét nagyon erős UV-sugárzás fog társulni, így ajánlott lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről: a 11 és 15 óra közötti időszakban kerüljük a közvetlen, direkt napfényt, használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, ugyanakkor kerüljük a cukros, illetve alkoholos italok, illetve a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Idokep.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: