Otthon / Dél-somogyi hírek / A hazai buszgyártókat részesítené előnyben a Jobbik

A hazai buszgyártókat részesítené előnyben a Jobbik

Örvendetes dolog, hogy mintegy ezer új busz beszerzését tervezik a Volán-társaságok integrációjával létrehozott regionális közlekedési központok, de a Jobbik azt is követeli a kormánytól, hogy a gépjárműpark fejlesztésének több tízmilliárdos üzlete – ellentétben az eddigi gyakorlattal – ne a külföldi szereplőket gyarapítsa. Jussanak végre mentőkötélhez az országot nem csak telephelynek tekintő hazai cégek is! – írja  a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleményében, amit Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője jegyez.

A párt szerint a „rendszerváltás máig hatással bíró szőnyegbombázása után eljött az ideje a protekcionista gazdaságpolitikának! Egy, az újraiparosítást valóban komolyan gondoló, a magyar embereknek minőségi munkahelyeket teremtő kormányzatnak a magyar gyártókat kellene támogatnia, nem pedig – az eddigi közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően – a külföldi összeszerelő üzemek támogatásával elősegíteni a még megmaradt itthoni buszgyártó kapacitás kivéreztetését.”

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a „vedd a hazait!” és ezzel a „védd a hazait!” filozófiájának jegyében elsősorban a hazai buszgyártókat juttassa megrendelésekhez.

Forrás: alfahir.hu/ videk.ma

Kép: magyarbusz.info

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: