Otthon / Barcsi hírek / Dezertőrök a barcsi Fideszben? A kérdés, hogy mikor?

Dezertőrök a barcsi Fideszben? A kérdés, hogy mikor?

Dezertőrök a barcsi Fideszben? A kérdés, hogy mikor jön el az idő? Kiderül még a 2018/2019-es választások előtt? Vagy csak a szavazólapokról fogjuk megtudni? Ehhez hasonló kérdésekkel kerestük meg telefonon a barcsi Jobbik szervezet vezetőjét, Ander Balázst.

Korábbi, július 17-i cikkünkben már foglalkoztunk a Szigetváron történt politikai változásokkal, a jobboldali erőtér átrendeződésével. A KDNP korábbi vezetője ugyanis néhány társával együtt kilépett a helyi szervezetből és most a Jobbiknál folytatják munkájukat. Erről akkor sajtótájékoztatón számoltak be a pécsinapilap.hu-nak.

A Helló Dél-Somogy birtokába jutott információk szerint hasonló történések Barcson is előfordulhatnak a közeljövőben. Oldalunk akkor próbált konkrétumokat is megtudni, de a megkeresettek elzárkóztak a nyilatkozattételtől, így sem a felmerült érintettek, sem a Jobbik barcsi önkormányzati képviselője, sem az alapszervezetük elnöke nem válaszolt. Ander Balázs, a Jobbik Barcsi Alapszervezetének elnöke hétfőre ígért bővebb tájékoztatást, így megpróbáltuk ismét elérni telefonon. Most azonban sikerrel jártunk, a vele készített interjút az alábbiakban közöljük.

Helló Dél-Somogy: A legnépszerűbb barcsi Facebook oldal, a Barcs Barátai azt írta, hogy volt és jelenleg is aktív fideszes képviselők részéről Barcson is várható „átállás”. Mi erről a véleménye?

Ander Balázs: “Nézze, folyamatosan érkeznek puhatolózó megkeresések, és nem zárkózunk el azok elől az emberek elől, akik nem kompromittálták magukat. A Jobbik folyamatosan erősödik, és nem titok, hogy táborunkat a kiábrándult baloldaliak, valamint a csalódott fideszesek is növelik.”

Helló Dél-Somogy: Nem tartanak a felhígulástól?

Ander Balázs: “Nem! Programunk sziklaszilárd, elszántak vagyunk a megvalósításában. Ha van olyan, aki úgy érzi, hogy tudna ebben segíteni, annak baráti jobbot nyújtunk. Az ország, a megye, a kistérség, az egyes települések érdekét tartjuk szem előtt. A válság leküzdéséhez szükség van minden jó szándékú lokálpatrióta szakemberre. Ha vannak közös találkozási pontok, akkor a város érdekében sem szabad élből elutasítani a jó ötleteket. Inkább megpróbáljuk integrálni ezeket az embereket, ezeket a jobbító gondolatokat.”

Helló Dél-Somogy: Mondjuk sértettségből, szemléletmód változás miatt mindig is volt egy természetes áramlás a politikában.

Ander Balázs: “Igen. Kevesen tudják, de például a dicső Rákóczi-szabadságharc legendás kuruc tábornoka, Bottyán generális anno még császári ezredesként szolgált, s a hajdúkat Bécs ellen lázító Bocskai is Habsburg-hű, császárpárti főúrként kezdte.”

Helló Dél-Somogy: Tapolcán az MSZP, Ózdon pedig a Fidesz meghatározó helyi arcai, képviselői álltak át Önökhöz. A legfrissebb hír pedig Szigetvárról érkezett. Várható valami hasonló Barcson is?

Ander Balázs: “Ugye most nem gondolja komolyan, hogy majd neveket mondok? Az egzisztenciális fenyegetettség óriási. Ezt talán nem kell túlragoznom, hiszen legtöbben a saját bőrükön érzik a hatalom gondos tekintetét.”

Helló Dél-Somogy: Megkerestünk néhány potenciálisan felmerült személyt, de nem voltak túl informatívak. Ön miben látja ennek okát?

Ander Balázs: “Mindenki előtt ismert, hogyan járt Simicska. Nincs ez másként kicsiben sem. Megvannak az eszközök arra, hogy miként rettentsék el itt is az embereket. Mivel még sokan függő helyzetben vannak, ezért nyilván nem is lenne túl taktikus koncként odavetni őket. Csendes háttérmunka, konstruktív építkezés zajlik. 2018 és 2019, amikor ki kell állni a rivaldafénybe, még messze van.”

Helló Dél-Somogy: Tehát nem tudhatjuk meg, hogy kik azok a korábban vagy jelenleg kormánypárti színekben politizáló személyek, akik mondjuk az ózdi példákhoz hasonlóan, városukban is azt mondják, hogy ebből elég volt? Akik jelen esetben inkább az erősödő és néppártosodó Jobbikot, nem pedig a folyamatos kudarcokkal és népszerűségvesztéssel  küzdő Fideszt támogatják?

Ander Balázs: “Mindennek eljön a maga ideje. De a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk a folyóhoz. Azt hiszem, ezt a mondást Orbán Viktor is gyakran idézte. Általában minden ilyen lépést hosszas egyeztetés szokott megelőzni. A folyamatnak még csak az elején járunk, és az érintettek beleegyezése nélkül, nyilván nem is fogom őket a nevek kiadásával kényelmetlen helyzetbe hozni.”

Elnök úr válaszaiból tehát arra következtethetünk, hogy vannak ma Barcson olyan jelenlegi, vagy korábbi kormánypárti képviselők, akik rokonszenveznek a radikális párt politikájával. Rákérdeztünk konkrét személyekre is, de egyértelmű választ nem kaptunk velük kapcsolatban. Nos egy biztos, lesznek még érdekes változások a helyi politikai erőviszonyokban. Kíváncsian várjuk, hogy a térség többi települését is eléri-e ez a hullám.  A választások közeledtével mindenre fény derülhet.

Fotó: zene.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: