Otthon / Ország-Világ / Mindenki jól járna a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével

Mindenki jól járna a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével

A kormányra készülő nemzeti párt minden lehetséges támogatást biztosítani fog ahhoz a népszavazási aláírásgyűjtéshez, ami azt célozza, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulás feltételeit megteremtse. A Jobbik ezt a témát 2014 telétől egészen mostanáig folyamatosan napirenden tartotta, s több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze, hogy véleménynyilvánítás keretében nyomást gyakoroljon a kormányra.


Az 55 és 64 év közötti korosztályban tíz emberből mindössze négynek van ma munkája Magyarországon, hat ember nem dolgozik, jellemzően azért, mert a munkaerőpiac nem tud a részükre munkát biztosítani. A férfiak 25 százaléka hamarabb hal meg, mint hogy elérné a nyugdíjkorhatárt, de aki el is éri, átlagosan csak 5-6 évig tudja élvezni a nyugdíjas éveket. Az ország teherbíró képessége viszont lehetővé teszi, hogy a Jobbik által is szorgalmazott intézkedés megvalósuljon.

A Jobbik szerint minden egyes negyven év után nyugdíjba vonuló után egy új munkahely jöhet létre, amit a fiatalok tudnak betölteni, így ilyen módon elkerülhető, hogy a fiatalok munka híján külföldre távozzanak. A Jobbik biztos benne, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásának lehetőségét a sikeres jobbikos aláírásgyűjtés után most már egy ügydöntő népszavazásra tudja vezetni, amelyhez minden segítséget megadnak.

A Jobbik követeli, hogy a Fidesz ezt a kezdeményezést – a sikeres népszavazást követően – ne egy olyan salátatörvényben tárgyalja, mint tették azt a nők 40 év munka utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő csomagban, mely salátatörvény számukra elfogadhatatlan elemeket is tartalmazott.

MTI.HU nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: