Otthon / Nagyatádi hírek / Átadták az új Pszichiátriai Rehabilitációs Központot Nagyatádon
Fotó - Györke József - facebook-oldal
Fotó - Györke József - facebook-oldal

Átadták az új Pszichiátriai Rehabilitációs Központot Nagyatádon

Megújult épületbe költözött Ötvöskónyiból Nagyatádra a Kórház pszichiátriai rehabilitációs fekvőbeteg ellátása. Modern eszközparkkal, korszerű és európai színvonalú infrastruktúrával fogadja az érkezőket. Pszichiátriai Rehabilitációs Központot szerdán ünnepélyesen adták át a kórház közvetlen szomszédságában.

A több részlegből álló épület, járóbeteg szakellátással integrált, a szakmai minimumkövetelményeknek tökéletesen megfelelő térségi központ alakult Nagyatádon, a régi, kevésbé kihasznált nővérszálló és volt infúziós labor épületében.

– Bár egy külső telephelyről kell beköltözni, a munkahelyek száma bővül, és teljes nappali ellátás valósul meg az addiktológia megújításával és továbbfejlesztésével egyetemben – hívta fel a figyelmet a fejlesztés fontosságára Cserháti Péter miniszteri biztos. – Egy kórház sosem „csak” gyógyító intézmény, hanem a térség lelke, így ez a fejlesztés egy kicsit mentőcsónak is, hiszen például olyan ellátást mentettünk meg, mint a geniátria.

A pszichiátriai rehabilitáció részeként alakították ki az új épületben az addiktológiai betegek rehabilitációját is szolgáló fekvőbeteg egységet. Emellett új ellátási formaként valósul meg a fekvő- és járóbeteg ellátás között átmenetet képező nappali részleg. – Küldetésünk a lakosság szolgálata – mondta Vácity József főigazgató. – Ezért is vagyunk büszkék erre a fejlesztésre és arra, hogy a nagyatádi kórház a megyében önálló, független intézményként funkcionált és működik ma is.

Korábban Ötvöskónyiban működtetett 52 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztály új, akadálymentesített helyén korszerű hotelt és gyógyfoglalkoztatót is kialakítottak. A régi, elöregedett épület megújítása a térségünk régi igénye volt – mondta Ormai István polgármester, aki emlékeztetett arra is, hogy még 2011-ben készítették el az új létesítmény koncepcióját, annak műszaki terveit és szakmai programját. Sokak közös munka eredménye, hogy az itt élők lakóhelyükhöz közel jussanak gyógyító szolgáltatáshoz.

A fejlesztéssel az intézmény egységet képez a kórházzal, így a problémákat nem elkülönítve kezelik – mondta Németh Attila az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főorvosa.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő történelmi jelentőségűnek nevezte a napot, majd felidézte a folyamatában megerősödő kórház elmúlt éveinek eredményességét.

A feladatok ellátásához a mai elvárásoknak megfelelő, korszerű orvosi vizsgáló, kezelő, nővérdolgozó,  és számos terápiás helység áll rendelkezésre. Az épületben részben megújult az elavult eszközpark és az informatika is.

sonline.hu nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: