Otthon / Dél-somogyi hírek / Somogyi buszjáratokért aggódik a Jobbik
A kép forrása: internet (illusztráció)

Somogyi buszjáratokért aggódik a Jobbik

– Nem csak gazdasági érdek a közösségi közlekedés közszolgáltatás Somogyban, hanem a vidék végleges elsorvasztása lenne a volán-járatok megszüntetése – mondta Ander Balázs országgyűlési képviselő csütörtökön a kaposvári buszállomáson tartott sajtótájékoztatóján, ahol a média képviselői mellett Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke is megjelent. – írja a sonline.hu

A jobbikos országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a vidék számár ez az utolsó tőrdöfést jelentené, az utolsó pillanatban vagyunk.

A jobbikos honatya kiemelte: a vidék számára ez az utolsó tőrdöfést jelentené, az utolsó pillanatban vagyunk.
– A nevetségesen alacsony béreket ideje lenne rendezni, és a komoly felelősséget vállaló buszvezetők oktatásával is kezdeni kell valamit – tette hozzá Ander Balázs, aki tavaly elutasító választ kapott a kedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos kérdésére a parlamentben. – Ezt a területet sem szabad elhanyagolni, amikor a 246 somogyi településre gondolunk, ahol rengetegen busszal járnak munkába, és tartják a kapcsolatot családjukkal, barátaikkal.

Ander Balázs hangsúlyozta, hogy épp ezért követeli a Jobbik, hogy a téma ne tűrjön halasztást, és a döntéshozók hallgassák meg a szakszervezetek véleményét, indítsanak szakmai- és társadalmi konzultációt.

– A szakszervezetek szerint a járatritkítás a levegőben lóg, és szakemberhiány lépett fel az buszvezetők között – hívta fel rá a figyelmet Ander Balázs. – Az egyes járatok leállítása közeli realitás, miközben hiányzik a mellékvonalak koncepciója, ami Somogyban megoldhatatlan problémákat okozhat.

sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: