Otthon / Ország-Világ / Szombat este érkezhet a hidegfront, vége a nagy melegnek

Szombat este érkezhet a hidegfront, vége a nagy melegnek

Szombaton érkezik a hidegfront, vasárnapra az ország nagy részén megszűnhet az embertelen meleg.

Pénteken a jobbára napos délelőtt után a délutáni órákban ismét többfelé képződnek gomolyfelhők, amelyekből főként az Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön várható zápor, zivatar – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Egy-egy heves zivatar is előfordulhat. A keleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökés is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű, jéső estére általában 24, 30 fok közé hűl le a levegő, csak a csapadékos helyeken lehet ennél hűvösebb.

Pénteken az északi megyékben már csak másodfokú figyelmeztetést tart érvényben az OMSZ a hőség miatt, a többi területen azonban még piros figyelmeztetés lesz érvényben, mert a napi középhőmérséklet még mindig 27 fok felett lehet.

Szombaton még marad a nagy meleg, majd a délutáni, esti órákban nyugat felől záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront éri el térségünket, így vasárnapra hazánk nagy részén megszűnik a hőség – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál.

A front kelet felé halad tovább, így vasárnap még elszórtan kialakulnak záporok, zivatarok. A nagy meleg megszűnik, 25-31 fok között alakulnak a maximumok, délkeleten lesz melegebb. Hétfőn és kedden szórványosan számíthatunk zápor, zivatar kialakulására, a légmozgás zivatar környezetében felerősödik. A nagy meleg a hét elején előreláthatólag még nem tér vissza.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: