Otthon / Barcsi hírek / Strandkönyvtár nyílt a barcsi strandon

Strandkönyvtár nyílt a barcsi strandon

Nem csak fürdőzésre van lehetőség a Barcsi Gyógyfürdő- és Rekreációs Központban, hanem  már a Balaton-part után lehetőség van a Dél-somogyi kisvárosban is könyvet kölcsönözni a strandkönyvtárból, amely szerdától vasárnapig tart nyitva.

Mostantól nem kell magával könyvet cipelnie, hiszen ha egy kis irodalmi élményre vágyik a strandolás ideje alatt, akkor helyben kölcsönözhet könyvet a bejáratnál.

 Napozz és lapozz mottóval

hívják fel a figyelmet a lehetőségre, hiszen már az elmúlt években többen kérdezték, hogy Barcson lesz-e strandkönyvtár, ezért a megvalósítás ötletét betették az intézmény munkatervébe – tájékoztatta a sonline.hu hírportált Vértes Gábor könyvtárigazgató. Egyre többen kölcsönöznek és vásárolnak könyveket, folyóiratokat, de a társasjátékozás, sakkozás és színezés is igen népszerű.

A magyar nyelvű könyvek mellett horvát és német nyelvű kötetekkel és kiadványokkal is felkészültek, a legkeresettebbnek a Gyűrűk ura, a Vámpírnaplók és a Beavatott sorozat bizonyult.

A nyári kölcsönzők története egészen 1908-ig, Keszthelyre vezethető vissza, a hatvanas években már Balatonalmádi is strandkönyvtárral büszkélkedhetett. A megyében jelenleg Balatonalmádiban, Barcson és Siófokon találunk helyben olvasási lehetőséget. -írja a sonline.hu

sonline.hu

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: