Otthon / Barcsi hírek / Letiltották a vezetékes víz fogyasztást Barcson

Letiltották a vezetékes víz fogyasztást Barcson

Letiltották a vezetékes ivóvíz fogyasztását Barcs és környékén – tudta meg hírportálunk ma délután. Ander Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook oldalán tette közzé az ihatatlan minőségű vízről készült képeket.

Óriási a lakossági felháborodás Barcs térségében, ugyanis undorító víz folyik a csapokból. Magyarország legdrágább vize most még öntözésre sem használható, nem hogy fogyasztásra. A képviselő bejegyzéséből kiderül, hogy a helyi vízi közmű szolgáltatóhoz fordult panaszával, ám ők csak péntekre ígértek tájékoztatást. Az “ivóvíz” így egyenlőre bizonytalan ideig fogyasztásra alkalmatlan, jó esetben is csak 15 perc forralás után, már akinek van hozzá gusztusa.

Megkérdeztünk néhány környékbeli és barcsi lakost is, hogy mit szólnak ehhez az állapothoz. A helyeik attól tartanak, hogy különböző fertőseket kaphatnak el, az emberek között órási felháborodást tapasztaltunk. Elmondásuk szerint a mostani probléma nem újkeletű, Barcson évek óta komoly gondok vannak a vízminőséggel.

Ezt támasztja alá Ander képviselő közösségi oldalára is kikerült 2011-es fotó és DRV-vel folytatott levélváltás. Az akkor készült képviselői panaszt és a rá érkezett választ lentebb közöljük. A cikk képe 2011. 07. 14-én készült, tehát nem a mostani állapotot tükrözi.

A képeket és a bejegyzést a képviselő engedélyével tesszük közzé.

ander panasz

drv válasz

Képek: Facebook.com/Ander Balázs

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: