Otthon / Dél-somogyi hírek / Baranyában épül az új menekülttábor

Baranyában épül az új menekülttábor

MARTONFA ÉS BARANYA NEM KÉR A MENEKÜLTEKBŐL!

Már külön közösségi oldalt is létrehoztak a martonfai emberek a kormány legújabb döntése ellen. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint két új menekülttábort építtet a kormány. Ebből egy Zala megyében Sormáson, egy pedig Baranya megyében, Martonfán.

A Kormány az itt élő emberek véleményét nem kikérve, diktatórikus döntést hozva nevezte ki a két új menekülttábor egyik helyszínéül a baranyai zsáktelepülést. A kijelölt területen semmiféle közművesítés nincs, így érthetetlen, miként képzelik el az odatelepítést. Az itt élők, valamint a környező településeken és városokban élők nem kérnek a menekültekből. Azon túl, hogy egészségügyi veszélyeket is rejteget magában egy ilyen tábor megépítése, a helyiek attól tartanak, hogy a közbiztonság is hatalmas romlásnak fog indulni.

Martonfa lakói tegnap egy helyi és egy pécsi demonstrációval üzentek a kormánynak. A település alpolgármestere és polgármestere is nyílt levélben üzent Orbán Viktornak és a döntéshozóknak.

A tiltakozáshoz ezen a linken keresztül lehet csatlakozni.

 

Kép: Tiltakozás a martonfai menekülttábor ellen Facebook oldala

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: