Otthon / Barcsi hírek / A KLIK cselédjévé váltak a pedagógusok?

A KLIK cselédjévé váltak a pedagógusok?

Intézményként a tanárokat, az iskolákat, a közoktatás egész folyamatát kellene, hogy segítse, de ehelyett mára még a pedagógusok, a nemzet egykori napszámosai is a KLIK cselédjeivé váltak – nyilatkozta portálunknak Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn Kaposváron.

Erős kijelentések hagyták el a jobbikos képviselő száját ma tartott sajtótájékoztatóján. A képviselő szerint, az erősen központosított hatalom kinyújtott fegyelmező karjaként funkcionáló, értelmetlen bürokráciával terhelt intézmény története kudarcokkal teli. Ander úgy véli, hogy a kormány elhibázott oktatáspolitikájának hűséges végrehajtó csinovnyik-testületeként a bajok megoldása helyett mostanra sokszor ő maga generálja a problémákat.

Kompetenciáin túlterjeszkedő mohó kisgömböcként mindent – például a gyakorló, vagy a szakképző iskolákat is – be kívánta habzsolni, aztán volt, ami mégis megakadt a torkán, de mire ezt belátta, sajnos sokan szenvedtek hátrányt. Még el sem kezdődött a tanév, máris új anomáliákkal kellett, hogy Somogyban is szembesüljünk. Az üzemeltetés biztonságát ígérték állami fenntartás esetére, viszont ahogyan az országos figyelmet kiváltó történések is bizonyítják, a forráshiány továbbra is fennáll. “

Az iskolák gázellátásával kapcsolatos gondokkal kapcsolatban a Jobbik megyei önkormányzati képviselőjét, Kesztyűs Attilát hozta fel példának, aki egyéb visszásságokról is hírt hozott a Marcali Tankerületből.

Portálunk megkeresett több somogyi iskolaigazgatót is, hogy igaznak vélik-e Ander kemény kijelentéseit, de elzárkóztak a nyilatkozattételtől. Ugyanakkor néhány pedagógust sikerült telefonon elérnünk (nevüket és intézményüket szándékosan nem közöljük), akik megerősítették a nyilatkozatban foglaltakat.

Kép: klebi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: