Otthon / Dél-somogyi hírek / Drávagárdony a másfélszáz lelkes kistelepülés, mely ugyanolyan fontos a megye életében, hát még az ott élőkében

Drávagárdony a másfélszáz lelkes kistelepülés, mely ugyanolyan fontos a megye életében, hát még az ott élőkében

Ander Balázs a térség országgyűlési képviselője szerint legalább is ez így van. A képviselő szombat délután Drávagárdonyi falunapra látogatott el, ahol alkalma nyílott arra is, hogy köszöntse a község polgárait és egy kis kugliversenybe is beszállt.

A település a példa arra, hogy egy ekkora település életében is fontos és közösség megtartó hatású egy ilyen esemény és igenis meg kell tartani ezeket a népi mulatságos összejöveteleket. Számunkra az is szimpatikus , hogy a megye politikai vezetői is folyamatosan ott vannak a választók között és együtt élik meg lehetőség szerint mind ezeket az ünnepnapokat mind pedig a szorgos, dolgos hétköznapokat. Ettől emberibb és ettől polgáribb ez jóval mint az ezt megelőző években.

11825034_929814697089896_1502590127555310866_n

Ander Balázs elmondta: „Vannak ugyan olyanok, akik nem látnak messzebb a rózsadombi luxusvillák világán vagy a budapesti Nagykörút gyűrűjén, és számukra nem jelent semmit a magyar vidék , de – ahogyan köszöntőmben is elmondtam – a mindenkori kormányzat vidékpolitikájának Csoóri Sándor gondolata kellene, hogy legyen a vezérfonala:

“Ezt az országot, ezt a nemzetet ezer éven keresztül a falu, a vidék tartotta meg.”

A hivatalos megnyitó után ráadásként még a kugliversenybe is beszálltam, de a csapnivaló eredménnyel inkább nem dicsekednék…

Majd a hétvége élményeit egy szép búcsúszóval köszönte meg  Ander Balázs: “Köszönöm a magyaros vendéglátást, a baráti, értékes beszélgetéseket!”

Forrás: somogyma.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: