Otthon / Ország-Világ / Figyelem, bevontak kilenc gyógyszert – itt a lista!
A kép csak illusztráció

Figyelem, bevontak kilenc gyógyszert – itt a lista!

Felfüggesztette kilenc készítmény forgalomba hozatali engedélyét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Van köztük gyomornedv-ellenálló kapszula és érbetegség kezelésére alkalmas tabletta is, a teljes lista az OGYÉI honlapján érhető el. A gyógyszertárakban már a készítmények egyike sem kapható.

Tavaly szeptemberben kezdődött el azoknak az EU-ban engedélyezett gyógyszereknek az ellenőrzése, amelyek klinikai vizsgálatait egy indiai cég végezte. Kiderült, hogy az indiai cég öt éven keresztül manipulálta a forgalomba hozatali engedélyezéshez szükséges adatokat – derült ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleményéből.

Az ilyen ellenőrzések rendszeresek, a szakmának pedig folyamatosan tájékozódnia kell a bevont készítményekről – mondta el a Krónikának Kocsis Eszter intézményi gyógyszerész. Ezeket a gyártási számok alapján vissza kell keresni a készleten lévő gyógyszerek között, és visszaküldeni a nagykereskedőhöz. Az OGYÉI honlapja egyébként napi szinten frissül, és van, hogy hetente több készítményt bevonnak, van, hogy hónapokig nincs változás.

hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: