Otthon / Sportos / Cseh 100 pillangón ezüst-, Hosszú 200 háton bronzérmes a kazanyi vb-n
Kép forrása: www.vizipolo.hu
Kép forrása: www.vizipolo.hu

Cseh 100 pillangón ezüst-, Hosszú 200 háton bronzérmes a kazanyi vb-n

Cseh László 100 méteres pillangóúszásban országos csúccsal ezüst-, Hosszú Katinka 200 méteres hátúszásban bronzérmet szerzett szombaton a kazanyi vizes világbajnokságon.

Cseh 50.87 másodperces idővel ért célba a címvédő dél-afrikai Chad le Clos mögött. Csehnek ez a harmadik érme a tatár fővárosban, előzőleg 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert.

A 29 éves magyar úszó szokásához híven “nem kapkodta el” a rajtot, a táv felénél harmadikként fordult. Elképesztő hajrába kezdett a teljes mezőny, néhány méterrel a vége előtt még lehetetlen volt megtippelni a győztest, végül az olimpiai ezüstérmes Le Clos-nak sikerült a legjobban a célba érkezés.

Csehnek ez a harmadik érme a tatár fővárosban, előzőleg 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert.

“Chad nagyon nagy időt úszott, szerettem volna én is ehhez hasonlót, de örülök az ezüstnek is. Érdekes, hogy tíz éve hasonló volt az éremkollekcióm: arany, ezüst és bronz a vb-n. Jó volt ez a 100 méter, de úgy érzem, még van hova gyorsulnom, elsősorban az első ötvenen és a rajtjaimon van még mit javítani” – nyilatkozta Cseh László.

Hosszú azzal, hogy a pénteki elődöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsát – amely 2008-ig világrekord is volt – a legjobb idővel, 2:06.18-cal került a fináléba, amelyben 2:06.84 perccel lett harmadik.

Nem mindennapi riválisok között rajtolhatott Hosszú, ugyanis egyik oldalán a szám címvédője, világcsúcstartója és olimpia bajnoka, az amerikai Missy Franklin, a másikon pedig a Kazanyban 100 méter háton már győztes ausztrál Emily Seebohm várt az indításra. Hosszú jól kapta el a rajtot, az első hossz végén a harmadik helyen fordult, száz méternél ugyancsak. A harmadik hosszon Missy Franklin lépett el a mezőnytől, Hosszú pedig másodikként indította meg a hajrát, de végül Emily Seebohm időzített a legjobban és kiváló végjátékban diadalmaskodott.

“A bronzéremnek magának nagyon örülök. Azt éreztem, hogy nekem nincs meg az a tapasztalatom 200 háton, ami ellenfeleimnek igen, ami ahhoz kell, hogy éppen a döntőben ússzam meg a legjobbamat. Egész évben gyakorlatilag egyedül úsztam 200 méter háton, Missyvel egyszer, Emilyvel egyetlen egyszer sem versenyeztem” – értékelt a bronzérmes.

Hosszú saját maga második, egyben a magyar csapat hetedik érmét szerezte Kazanyban. Előzőleg győzött világcsúccsal 200 méter vegyesen, továbbá nyert Cseh László 200 méter pillangón, harmadik lett Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, Cseh 50 méter pillangón, Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.

A magyar úszócsapat nyolc medálnál tart: Cseh mellett Hosszú Katinka győzött – világcsúccsal – 200 méter vegyesen, s harmadik lett 200 méter háton, akárcsak Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.

Eredmények:

férfi 100 m pillangó, világbajnok:

Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 50.56 másodperc

2. CSEH LÁSZLÓ 50.87 – országos csúcs

3. Joseph Schooling (Szingapúr) 50.96

női 200 m hát, világbajnok:

Emily Seebohm (Ausztrália) 2:05.81 perc

2. Missy Franklin (Egyesült Államok) 2:06.34

3. HOSSZÚ KATINKA 2:06.84

telesport.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: