Otthon / Ország-Világ / Önkéntes munkára szólította fel a Jobbik a képviselőke
Kép forrása: hvg.hu
Kép forrása: hvg.hu

Önkéntes munkára szólította fel a Jobbik a képviselőke

A Jobbik hétfőn felszólított minden országgyűlési képviselőt, hogy példájukat követve vállaljanak rendszeres önkéntes munkát.

Az ellenzéki párt kezdeményezését Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője jelentette be Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, a Jobbik képviselői havonta egy nap önkéntes munkát vállalnak, hogy megismerjék az emberek mindennapi problémáit. Novák Előd példaként említette, hogy frakciójuk tagjai általában oktatási intézményekben, idősotthonokban vállalnak önkéntes munkát, de volt, aki mező- és polgárőri tevékenységet végzett.

A Jobbik azt szeretné, ha a többi parlamenti képviselő is vállalna rendszeres önkéntes munkát, amivel növelni tudnák társadalmi empátiájukat – mondta az ellenzéki politikus.

Novák Előd beszélt arról is, saját sikerüknek tartják, hogy a kormány a közelmúltban honlapot indított az önkéntes munka segítésére. Azzal továbbra sem értenek egyet, hogy szerintük a kabinet többet költ propagandára, mint az önkéntesség népszerűsítésére.

A kormánynak végre szövetségesként kellene tekintenie az önkéntesekre, akik nagy segítségére lehetnek a kisebb önkormányzatoknak is a közbiztonság fenntartásában – érvelt a Jobbik képviselője.

hirado.hu nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: