Otthon / Ország-Világ / HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A TÁBOROK VÉGLEGES HELYSZÍNEIT!
Kép forrása: alfahir.hu

HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A TÁBOROK VÉGLEGES HELYSZÍNEIT!

A Jobbik követeli a kormányzattól, hogy mely magyar települések mellé kívánnak nyílt vagy zárt menekültszállót építeni.

A Jobbik egy tételes lista alapján azt akarja megtudni Magyarország jelenlegi kormányától, hogy mely magyar települések mellé kívánnak nyílt vagy zárt menekültszállót építeni, hol kívánnak ugyanúgy eljárni, hogy a helyi lakosság megkérdezése nélkül – mint Martonfán, vagy Sormáson – úgy döntenek, hosszú évekre kiható módon beavatkoznak egy közösség életébe – mondta Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján.
Szeretnénk tehát tudni, hogy melyek azok a kistelepülések – a hírek szerint legalább tucatnyiról van szó – amelyek környezetét ellehetetlenítik, az ott élők mindennapjait pedig tulajdonképpen megmérgezik azáltal, hogy a migrációs krízis hatásait rázúdítják ezen településekre – mondta.
Z. Kárpát Dániel emlékeztetett: a Jobbik képviselői többször is meglátogatták Martonfát és térségét, “így egyértelműen kimondhatjuk, hogy a lakosság körében szinte 100 százalékos az elutasítottsága annak az őrületnek, amit a kormányzat tervez.”
A politikus szerint önmagában az, hogy állami területen történik a beavatkozás, nem jelenti azt, hogy nem lehetetleníti el az ott élők mindennapjait. Magam is bejártam – folytatta – azt a területet és környékét, mindösszesen öt templomtoronyra lehet rálátni közvetlenül, ez azt jelenti, hogy egy nyílt szálló esetében a migránsok szabadon grasszálhatnak legalább féltucatnyi településen, míg például az egyik legnagyobb pécsi bevásárlóközpont kevesebb mint 10 kilométerre található a tervezett létesítménytől.
A Jobbik szerint jogos az a veszély, hogy minden magyar település feje felett ott lóg a bárd, hogy ha a kormánypárti vezetésű, akkor azért, mert a vezetésük még ilyen kérdésekben is nehezen mond ellent a központi kormányzati ukáznak, ha pedig ellenzéki vezetés – mint például Martonfán – akkor jogosan tarthat a település a bosszútól, vagyis a kormányzat saját döntési hatáskörében oda fogja telepíteni azt a menekültszállót.
A párt követeli, hogy haladéktalanul tegye közé a magyar kormány azon települések listáját, ahová hasonló intézmény építését tervezik, hadd tudják az ott élők előre, hogy a tiltakozási formák legszélesebb skálájából kell válogatniuk, és azt, hogy egy nagyon kemény, markáns, civil kiállással, nekik igenis meg kell akadályozniuk azt, hogy a megkérdezésük nélkül írják át az ő életüket, nyugodt mindennapjaikat.
A Jobbik ezért megpróbálja kikényszeríteni ezt a listát a kormánytól: például írásbeli kérdést nyújt be a kormányzatnak, amelyre kötelező válaszolniuk.
A Jobbikra minden egyes érintett település számíthat, az ott élőket jogilag és politikailag is segíteni fogjuk – mondta Z. Kárpát Dániel.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: