Otthon / Ország-Világ / Többféle kórt is kimutattak a migránsoknál
A kép forrása: ujszo.com

Többféle kórt is kimutattak a migránsoknál

Több fertőző kórt is kimutattak a Magyarországra érkező migránsoknál, többüknél szifiliszt és hepatitis B-t és C-t, HIV-et, hastífusz- és paratífusz-hordozót is azonosítottak már – írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Információik szerint azt továbbra sem lehet tudni, hogy a migránsok jelentenek-e járványveszélyt, és ha igen, mekkorát, mert teszteket csak a regisztrált menedékkérőknél végeznek, és közülük sem szűrnek mindenkit.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal arról tájékoztatta a napilapot, hogy az első fél évben több mint 2700 szűrővizsgálatot végeztek el azoknál a migránsoknál, akik menekültstátusért folyamodtak. Ezek 51 alkalommal zárultak pozitív eredménnyel.

Fertőzésgyanúval eddig két esetben vittek kórházba nagyobb számban migránsokat. A fővárosi Szent László Kórházba szállított félszáz menekült többségét rövid idő alatt kiengedték, a bent tartott két betegnél sem igazoltak semmilyen kóros elváltozást a mikrobiológiai vizsgálatok. A Szegeden kezelt 18 gyerek közül egynél rotavírust azonosítottak, a többieknél valamilyen bakteriális fertőzés okozhatott tüneteket.

A tartósan itt tartózkodó migránsoknál a magyar állampolgárok esetén alkalmazható járványügyi intézkedéseket lehet elrendelni. A menekültstátusért folyamodók esetén a menedékjogról szóló kormányrendelet alapján a járási tiszti főorvos a járványügyi helyzetnek megfelelő orvosi vizsgálatokat rendelheti el.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: