Otthon / Egyéb / Újabb luxusvillákat vásárol az MNB

Újabb luxusvillákat vásárol az MNB

OFFSHORE HÁTTERŰ LUXUSVILLÁK VÁSÁRLÁSA HELYETT INKÁBB A HALDOKLÓ APRÓFALVAKON SEGÍTSEN AZ MNB.

A KSH adatai szerint, Somogyban 120 ezer lakásból, mintegy 20 500 üresen áll. A 246 itteni településből több mint száz apró falut pár évtizeden belül a kihalás veszélyezteti. Ander Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője közleményben reagált az MNB újabb milliárdos vásárlásaira.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom leghatározottabban tiltakozik a Magyar Nemzeti Bank esztelen pénzszórása, az olykor offshore hátterű luxusvilla- és kastélyvásárlások miatt. Miközben homályos céljai érdekében az MNB 90 milliárd forint értékben ingatlanvásárlási és –felújítási programot indított, a nemzetünket ezer éven át megtartó vidéken nincs állami forrás és hatékony cselekvési program a népesség pusztulásával párhuzamosan döbbenetes mértékben leromló épített környezet további amortizálódásának megállítására sem – írja Ander Balázs, jobbikos országgyűlési képviselő csütörtöki sajtóközleményében.

A politikus emlékeztetett: a Nemzeti Fejlesztés 2030 című területfejlesztési koncepcióban – többéves késés után – végre a kormány is megfogalmazta, hogy az aprófalvas térségek nagyszámú üres ingatlanát fel kell mérni, hasznosításukra pedig tervet kell kidolgozni, ez idáig mégsem történt semmi. Egyes megyékben – Somogyhoz hasonlóan – akár már a lakóingatlanok egyötöde-egyhatoda is lakatlanul állhat, s ezek a jelen folyamatok szerint előbb-utóbb az enyészeté lesznek.

Ezért a Jobbik azt követeli, hogy történjen végre intézkedés ennek a vagyontömegnek a felmérésére, megmentésére. A hazai települések felét alkotó kisfalvak megóvása, a vidék magyar élettel való megtöltése nem tűr halasztást!

Forrás: Alfahir.hu

Fotó: mno.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: