Otthon / Dél-somogyi hírek / Ön mit szólna, ha Nagyatádon épülne fel a következő menekülttábor?

Ön mit szólna, ha Nagyatádon épülne fel a következő menekülttábor?

Ön mit szólna, ha Nagyatádon épülne fel a következő menekülttábor?

Egyre titokzatosabb az utóbbi időben a Kormány, hogy hol kíván menekülttábort létesíteni. Az elmúlt időszakban a kiszivárgott információkat szinte kivételt nélkül minden település rosszul fogadta, így Sormás és Martonfa is tiltakozott a tervezett tábor ellen.

Bárhová épülhet!

Csütörtökön jelent meg a hír, a kormány még egy rendeletet is módosítana azért, hogy a helyiek ne tudjanak keresztbe tenni a tervezett menekülttábornak. A cinikus módszer lényege, hogy egyrészt kiveszik a különféle speciális építmények építésére vonatkozó szabályozásból, hogy azok akkor helyezhetők el bárhová, “ha a helyi építési szabályzat, szabályozási terv másként nem rendelkezik”. Ilyen speciális építmények lehetnek például a kutatást szolgáló műtárgyak, honvédelmi, nemzetbiztonsági építmények, vagy éppen menekülttáborok…

Egyelőre nem lehet tudni, hol fog még épülni – ha épül még egyáltalán- menekülttábor, így ideje jó előre elgondolkozni, mi lesz, ha éppen környékünkre vagy városunkba építik fel a következő befogadó állomást. Nagyatádon például ott a hatalmas egykori laktanya-komplexum, ahol a délszláv válság idején már szállásoltak el európai (!) menekülteket, de ugyanilyen megfontolásból Bolhó is célpont lehet. Bár ilyen tervekről nincs tudomásunk, azért nem árt vigyázni, hiszen sem Sormás, sem pedig Martonfa korábban nem tudott a tervezett táborról.

A témában várjuk a térség kormánypárti és ellenzéki politikusainak a megszólalásait, mit tudnak tenni annak érdekében, hogy az említett két településsel ellentétben, a mi térségünk érintetlen maradjon ebben a kérdésben.

Nálunk szavazhat a kérdésről!

Fotó: MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: