Otthon / Ország-Világ / Nézze meg, átvágja-e a netszolgáltatója
A kép forrása: dirtywindows.hu

Nézze meg, átvágja-e a netszolgáltatója

Az NMHH új szolgáltatása megmutatja a net sebességét, végre kiderül, a szomszéd internete tényleg mindig gyorsabb-e.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) segíteni akar az internetszolgáltatók kiválasztásában és a szolgáltatásaik ellenőrzésében.

A szerdán indult szélessáv.net oldalon mérőautókkal és a fogyasztók közreműködésével város- és utcaszintű lebontásban is rákereshetnek arra, milyen az átlagos sebesség és lefedettség országszerte.

Mindent mérnek

Az oldal mutatja a saját kapcsolatunkra, és a szolgáltatókra általánosan jellemző le- és feltöltései sebességet, az esetleges késleltetést, valamint a hálózatsemlegesség megvalósulását. Az oldallal ellenőrizni lehet a szolgáltatók szerződésben vállalt kötelezettségeit, és az NMHH reményei szerint élénkíteni fogja a hírközlési szolgáltatók közötti piaci versenyt is.

Számon kérhető szolgáltatók

Az oldalon három mérési módszer eredményeit tekinthetjük meg: az NMHH mérőautói által mérteket, a regisztrált felhasználók által beküldött adatokat és a mérődobozok által mért sebességeket.

Az objektív mérési adatok láttán a felhasználók tudatosabban választhatnak internetszolgáltatót, szolgáltatást, és könnyebben ellenőrizhetik az előfizetői szerződésben vállalt illetve kínált minőségi paraméterek teljesülését (például a ténylegesen elérhető vagy a garantált netsebességet).

Ha az előfizetők azt tapasztalják, hogy a net sebessége elmarad a szerződésben vállalt maximálistól (a garantált netsebességtől), öt mérés beküldése után mérődobozt igényelhetnek, és az azzal mért adatok akár hatósági vizsgálat indításához is alapul szolgálhatnak. 

Az oldalra annyira sokan kíváncsiak, hogy jelenleg túlterhelt, és nem is tud méréseket végezni – ezért ne a szolgáltatóját hibáztassa.

Forrás: origo.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: