A videk.ma írja a cikkében, hogy az MTI tett közzé az odaégett kenyérről fényképet, amit robbanásszerűen terjesztenek az egyik legnagyobb közösségi oldalon. Volt aki úgy jellemezte a kép címét, hogy ” A nagy leégés…”
Többen kifejezték nemtetszésüket hozzászólásokban, de olyan is akadt, aki kételkedett, reméli azt, hogy ez csak egy vicc, de sajnos nem vicc, hanem a színtiszta valóság. Egy odaégett, fekete kenyeret húztak ki a kemencéből.
Mutatjuk a képeket:


További kommentárt nem kívánunk hozzáfűzni, de azt biztosra mondhatjuk Önnek, hogy nem kóstoltuk volna meg, hiszen a korom káros hatással bír az emberi szervezetre, fogyasztása rákot okozhat.
Forrás: videk.ma nyomán
Frissítés:
Kiegészítés, mert az MTI fényképeitől is felrobbant az internet:
Bár a kenyér 250 kg-ra sikerült, azt még mindig nem tudtuk hiteles forrásból alátámasztani, hogy a több centiméternyi (20-30 kg-nyi) korom leszedését követően – amely köztudottan káros hatással bír az emberi szervezetre, fogyasztása rákot is okozhat -, mennyi is maradt a nettó súlya a kenyérnek. A korom megtisztítását követően, az az alatta lévő sült rész fogyasztásra viszont alkalmas volt. Ízvilágában viszont eddig csak egy fő jelezte szerkesztőségünknek, hogy kóstolta a kenyeret, de nem tudta mihez hasonlítani azt.
A technikai eljárásról annyit érdemes azért tudni, hogy jelen esetben egy fatüzelésű kemencés sütésről beszélhetünk, nem pedig villamos fűtőszálakkal ellátott technikáról, ami nagyipari módszerekhez hasonlítható lenne.
Az eljárás – bár látványban nem a legszebb élményt nyújtja – a mesterek munkáját dicséri. Ezúton is gratulálunk nekik! – írja a videk.ma