Otthon / Kultúra és Tudomány / Nagyon brutálisan odaégették Szolnokon a Kárpát-medence kenyerét – képekkel
A kép csak illusztráció. Forrása: www.keresztenymagyarorszag.hu

Nagyon brutálisan odaégették Szolnokon a Kárpát-medence kenyerét – képekkel

A videk.ma írja a cikkében, hogy az MTI tett közzé az odaégett kenyérről fényképet, amit robbanásszerűen terjesztenek az egyik legnagyobb közösségi oldalon. Volt aki úgy jellemezte a kép címét, hogy ” A nagy leégés…”

Többen kifejezték nemtetszésüket hozzászólásokban, de olyan is akadt, aki kételkedett, reméli azt, hogy ez csak egy vicc, de sajnos nem vicc, hanem a színtiszta valóság. Egy odaégett, fekete kenyeret húztak ki a kemencéből.

Mutatjuk a képeket:

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (b) és Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke (b2) segít kiemelni a kemencéből a Kárpát-medence kenyerét a Szolnoki Művésztelepen 2015. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Hagyományosan anyaországi és határon túli pékek sütötték meg az óriási kenyeret. A burgonyás (pityókás) cipó minden eddiginél nagyobb, 250 kilogrammos lett. MTI Fotó: Bugány János
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (b) és Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke (b2) segít kiemelni a kemencéből a Kárpát-medence kenyerét a Szolnoki Művésztelepen 2015. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Hagyományosan anyaországi és határon túli pékek sütötték meg az óriási kenyeret. A burgonyás (pityókás) cipó minden eddiginél nagyobb, 250 kilogrammos lett. MTI Fotó: Bugány János
Pékek kaparják le a Kárpát-medence kenyerének kérgét a Szolnoki Művésztelep kemencéje előtt 2015. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Hagyományosan anyaországi és határon túli pékek sütötték meg az óriási kenyeret. A burgonyás (pityókás) cipó minden eddiginél nagyobb, 250 kilogrammos lett. MTI Fotó: Bugány János
Pékek kaparják le a Kárpát-medence kenyerének kérgét a Szolnoki Művésztelep kemencéje előtt 2015. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Hagyományosan anyaországi és határon túli pékek sütötték meg az óriási kenyeret. A burgonyás (pityókás) cipó minden eddiginél nagyobb, 250 kilogrammos lett. MTI Fotó: Bugány János

További kommentárt nem kívánunk hozzáfűzni, de azt biztosra mondhatjuk Önnek, hogy nem kóstoltuk volna meg, hiszen  a korom  káros hatással bír az emberi szervezetre, fogyasztása rákot okozhat.

Forrás: videk.ma nyomán

Frissítés:

Kiegészítés, mert az MTI fényképeitől is felrobbant az internet:

Bár a kenyér 250 kg-ra sikerült, azt még mindig nem tudtuk hiteles forrásból alátámasztani, hogy a több centiméternyi (20-30 kg-nyi) korom leszedését követően – amely köztudottan  káros hatással bír az emberi szervezetre, fogyasztása rákot is okozhat -, mennyi is maradt a nettó súlya a kenyérnek. A korom megtisztítását követően, az az alatta lévő sült rész fogyasztásra viszont alkalmas volt. Ízvilágában viszont eddig csak egy fő jelezte szerkesztőségünknek, hogy kóstolta a kenyeret, de nem tudta mihez hasonlítani azt.

A technikai eljárásról annyit érdemes azért tudni, hogy jelen esetben egy fatüzelésű kemencés sütésről beszélhetünk, nem pedig villamos fűtőszálakkal ellátott technikáról, ami nagyipari módszerekhez hasonlítható lenne.

 

Az eljárás – bár látványban nem a legszebb élményt nyújtja – a mesterek munkáját dicséri. Ezúton is gratulálunk nekik! – írja a videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Olykor bátorság kimondani az igazságot – Orsós Lajos Barcson

  Különleges vendége volt a közelmultban Barcsnak, Orsós Lajos egy Somogy megyei cigánytelepről került az …

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
%d bloggers like this: