Otthon / Dél-somogyi hírek / Erős emberek versenyeztek Berzencén

Erős emberek versenyeztek Berzencén

Augusztus 20-án került megrendezésre az első KINIZSI erősember verseny Berzencén. A rendezvény lebonyolítása, azonban koránt sem volt zökkenőmentes. A politika ebbe is beleavatkozott és majdnem tönkre tette a nagyközség szórakozni vágyóinak programját, és a messziről ideérkező fiatal sportemberek nemes versenyét.

Szinte az utolsó pillanatban tiltották meg, hogy a helyi általános iskolában szervezzék meg a rendezvényt, így a lebonyolítóknak gyorsan kellett új helyszín után nézniük. A kitiltással járó helyszínváltoztatás viszont nem törte meg Molnár Szabolcs önkormányzati képviselő kedvét, akit a versenyről faggattunk.

Helló: Ha jól értesültünk, majdnem meghiúsult a rendezvény? Miért? 

M. Sz.: Az ok állítólag az volt, hogy az eseményt hirdető plakáton ott volt a Jobbik logója is. Más pártnak sem volt megtiltva, hogy támogassa a programot, de ehelyett inkább keresztbe tettek.

Helló: Azért egy ilyen nagyszabású rendezvényt nem könnyű megszervezni, voltak támogatóik is?

M. Sz.: Igen. Az  eseményt kis- és közepes vállalkozások, vállalkozók és politikai pártok támogatták, amelyekről a plakátról is tájékozódhatnak

Helló: Hogy nézett ki a program?

M. Sz.: Dergez György a település alpolgármesterének nyitóbeszéde után, délután kettőkor megkezdődött a verseny, melyen – a nem túl barátságos idő ellenére, szép számmal megjelentek érdeklődők, szurkolók, valamint a térség országgyűlési képviselője Ander Balázs. A rendezvényen moderátori szerepét Nagy Ákos töltötte be, aki rendkívül jó hangulatot varázsolt így a mikrofon mögül is, hisz bizonyára sokan tudják, hogy Magyarország erős embereként számos versenyen képviselte hazánkat (HSMA Nyugat-Magyarország legerősebb embere 1. hely, SCL China World Cup 14.hely, 2012 World Strongest Man qualifying 1. hely)

Helló: Az ország mely pontjairól voltak indulók? Sok nevező volt?

M. Sz.: Az versenyen tíz nevező indult, Pécsről, Szentlőrincről, Nagykanizsától, Keszthelyig.

Helló: Azok akik nem indultak a hivatalos versenyen, ők is kaphattak ízelítőt ebből a sportágból?

M. Sz.: A versenyszámok közti pihenőben a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a mellkason cipelést, vagy akár a rönknyomást is.

Helló: Lesz folytatása is a rendezvénynek? Készülnek arra, hogy hagyományt teremtsenek?

M. Sz.: A szervezők elképzelései közt szerepel, hogy minden évben megrendezésre kerül, és ezt az elképzelést a 20-i nap sikere csak megerősíteni tudja.

strongman

A rendezvényen megjelent Ander Balázs országgyűlési képviselő is. Felhívtuk tehát, hogy megtudjuk, honnan az érdeklődés a sportág iránt? Képviselő úr ezúttal is készséggel állt rendelkezésünkre.

Helló: Milyen apropóból vett részt, hogy érezte magát, milyennek értékeli a versenyt?

A. B.: Elejétől a végéig végig szurkoltam a versenyen. Valóban nagyon izgalmas rendezvény volt. A végén pedig a díjátadásban segédkeztem Nagy Ákosnak és Molnár Szabolcs önkormányzati képviselőnknek.

Helló: Ön szerint van jövője az ilyen versenyeknek is ebben a térségben? Ilyen küzdő nép a somogyi?

A. B.: Mindenképpen van. Kárpát-medencei több mint 1100 éves jelenlétünk, és a Szent István-i államalapítástól eltelt évezred is a küzdésről szólt, ezek a srácok pedig becsülettel, minden sunyiságot mellőzve, vért izzadva, nyílt sisakkal küzdöttek! Sportszerűség, nemes versenyszellem jellemezte őket, amire bizony a politikának is nagy szüksége lenne. Ezt az országot az ilyen harcos szellemű emberek tartották meg nemzedékeken keresztül, és most is szép példát mutattak kitartásból. Nagy Ákos személyében pedig egy igazán kiváló embert ismerhettem meg.

A versenyt végül Kovács Ákos szentlőrinci versenyző nyerte, aki felhúzásban is ragyogó, 250 kg-os eredményt produkált. Gratulálunk az eredményhez!

Kép: Nagy Ákos Strongman – Facebook oldaláról

Molnár Szabolcs – Facebook oldaláról

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: