Otthon / Ország-Világ / Gond nélkül átbújtak a menekültek a drótakadály alatt Röszkénél – fotók
Fotó: szegedma.hu

Gond nélkül átbújtak a menekültek a drótakadály alatt Röszkénél – fotók

A Szerbia felől érkező menekültek már fényes nappal is átbújnak a drótakadály alatt Röszkénél – írja a Szegedma.hu. A hírportál ehhez fotókat is közzétett olyan kapucnis férfiakról, akik a képek tanúsága szerint négykézláb másztak át a háromsoros, pengés drót alatt.

Egy 6-8 fős csoport tagjai hétfő délelőtt hálózsákok és plédek segítségével megemelték a NATO-drótot Röszkénél, simán átkúsztak alatta, és percek alatt eltűntek a kukoricaföldön. A csoporttal lévő gyermeket a felnőttek átadták a kerítés fölött Szerbiából Magyarországra –olvasható az oldalon.

Fotó: szegedma.hu
Fotó: szegedma.hu

A szerb oldalon a határszakasz egy részénél erdős terület is van, ott jártak hétfő délelőtt a lap munkatársai. Azt tapasztalták, hogy nagy a mozgás a bokrok és a fák között, valószínűleg sokan vártak a megfelelő pillanatra. A drótakadály mellett rendőrautó cirkált, a migránsok valószínűleg kifigyelik, hogy mennyi idő alatt fordul a jármű, és kihasználva a pár perces nyugalmat, átmásznak a drót alatt – írták.

Fotó: szegedma.hu
Fotó: szegedma.hu
Fotó: szegedma.hu
Fotó: szegedma.hu

Azt is látták, hogy megpróbálták felgyújtani az akadályt, amit egyes részeken mindössze pár száz méterre húztak fel a tanyáktól.

A Röszkéről az államhatár felé kivezető útnál gyűjtőpontot hoztak létre, a rendőrök az elfogott migránsokat onnan szállítják tovább buszokkal – derül ki a lap beszámolójából.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: