Otthon / Ország-Világ / Nem különös? Az illegális bevándorlók meglepően nagy százaléka fiatal férfi…
A kép forrása: nol.hu

Nem különös? Az illegális bevándorlók meglepően nagy százaléka fiatal férfi…

Áttekintették az illegális bevándorlással kapcsolatos jelenlegi budapesti helyzetet az érintett szervek vezetői csütörtökön, a jövő héten 373 millió forint elkülönítésére tesznek javaslatot a Fővárosi Közgyűlésben – közölte a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka az MTI-vel.

Kocsis Máté, aki egyúttal a VIII. kerület polgármestere, azt írta: az egyeztetésen Tarlós István főpolgármesteren kívül részt vett Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya, Pető György, a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatóságának vezetője, Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) általános főigazgató-helyettese, valamint Erdélyi István, a hivatal Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóságának vezetője, akik részletes tájékoztatást adtak az eddigi intézkedésekről és az elkövetkező időszak várható feladatairól.

A fővárosi lakosok panaszaival kapcsolatban, amelyek szerint szemmel látható, hogy az illegális bevándorlók többsége fiatal férfi, a BÁH főigazgató-helyettese tájékoztatta a főváros vezetését arról: a január elseje óta regisztrált 135 ezer illegális határátlépő 81,3 százaléka, azaz mintegy 110 ezer ember férfi, ebből a fiatal, 18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 73 ezer ember. További 11 százalékuk, 15 ezren pedig 34 évnél idősebb férfiak. Közölte, hogy a hivatal dolgozóinak létszámát folyamatosan növelik.

A közlemény szerint Bucsek Gábor arról számolt be: a rendőrség folyamatosan emelt létszámmal vigyázza a budapestiek biztonságát, és egyre több eszközzel lép fel az embercsempészekkel szemben. A rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban mintegy 50 embert állítottak elő embercsempészet gyanújával. Ez kiugróan magas szám, hiszen a fővárosban a tavaly még szinte egyáltalán nem voltak embercsempészek.

Kocsis Máté azt írta: a résztvevők megvitatták a Verseny utcában kialakítandó, kizárólag rövid tartózkodásra való új tranzitzónához kapcsolódó kérdéseket, és felmérték a jövőbeni feladatokat. A mintegy négyezer négyzetméteres területen a főváros biztosítja a tisztálkodás és egészségügyi ellátás lehetőségét, továbbá az őszi esős időszakra tekintettel fedett részeket hoz létre az egykori piacon. A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén javaslatot tesznek az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kiadások 373 millió forintos fedezetének biztosítására – tette hozzá.

A főpolgármester jelezte, a budapestiek nyugalma és biztonsága érdekében a fővárosi önkormányzat minden segítséget megad a rendvédelmi szerveknek, az eljáró hatóságoknak, és erre utasítja a főváros érintett cégeit és intézményeit is. Budapest segítséget ad ahhoz is, hogy az illegális bevándorlók mielőbb eljuthassanak a BÁH befogadóállomásaira, ugyanakkor érvényesíteni fogja a közterületek rendjére vonatkozó szabályokat, illetve betartatja a fővárosiak által joggal elvárt normákat.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: