Otthon / Ország-Világ / Utasítsák ki az illegális határátlépőket!
Kép forrása: Blikk.hu

Utasítsák ki az illegális határátlépőket!

Bármilyen eszközzel, minden áron megvédené a déli határt a Jobbik. A pát ennek jogi kereteit is megteremtené.

Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

“Magyarország újra Európa védőbástyája lett, de a pajzsot az EU megpróbálja kicsavarni a kezéből.”

A Jobbik ezért felszólítja a kormányt, hogy támogassa azt a javaslatukat, amely az alaptörvényben tenné lehetővé a Honvédség határra vezényelhetőségét. Hozzátette: nem díszszádra van szükség, annak semmi értelme, hogy a rendőrök mellett katonák is kísérgessék a migránsokat. A honvédelmi és a menekültügyi törvény módosításával meg kell teremteni a határ hermetikus lezárásának a feltételeit – szögezte le Z. Kárpát.
Kifejtette: a katonáknak minden jogi és technikai eszközt biztosítani kell arra, hogy az illegális határátlépőket megállítsák, és visszafordítsák. A politikus emlékeztetett a macedón határvédelem összeomlására, amely szerinte egyértelműen bizonyítja, hogy a megfelelő jogszabályi keretek híján a hadsereg sem képes útján állni az emberáradatnak.
Ugyanakkor hozzátette:
“nem vérengzést akarunk, a határt az élet kioltására nem alkalmas eszközökkel is meg lehet védeni határozott és kemény fellépéssel.”
Elmondta: kezdeményezik a büntető törvénykönyv szigorítását, hogy a határ illegális átlépését, különösen ha azt csoportosan, a kerítést megrongálva követik el,
kiutasítással lehessen megtorolni.
Megjegyezte továbbá, hogy a Jobbik azt is elvárja a kormánytól, hogy a nemzetközi porondon megakadályozza azokat az uniós terveket, amelyek akár egyebek mellett Magyarországon képzelnek el új, minden korábbinál nagyobb menekülttáborokat. A politikus hangsúlyozta: a Fidesznek nem csak a bírák nyugdíjazása, vagy a médiatörvény miatt kellene konfliktust vállalnia  Brüsszellel, hanem az ország védelmében is.
Hozzátette: amennyiben a kormány a valódi megoldást célzó javaslatokkal áll elő, szüksesetén a Jobbik biztosítja az Országgyűlésben a kétharmados többséget.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: