Otthon / Dél-somogyi hírek / Dél-Dunántúl: háromezerrel több halál, mint születés
A kép forrása: kapos.hu

Dél-Dunántúl: háromezerrel több halál, mint születés

Elkészült a Központi Statisztikai Hivatal idei első félévet felölelő, népmozgalmi adatokat tartalmazó gyorsjelentése. A jelentés szerint többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első félévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

Idén január és június közt “44 167 gyermek született, ami 2 százalékos növekedés, ugyanakkor 68 483 ember halt meg, 7,8 százalékkal több, mint 2014 azonos időszakában. Mindez azt jelenti, hogy az idei első fél évben 24 316-tal csökkent a magyar lakosság száma, vagyis gyorsult a fogyás üteme. A gyorsjelentésből kiderül, a régiókat tekintve a dél-dunántúliban született a legkevesebb gyermek 2015. első félévében, szám szerint 3744. Halálozás tekintetében a hét régióból a hatodik, de a házasságkötések (1539 darab) számában a sereghajtó a dél-dunántúli régió. Baranya, Somogy és Tolna a természetes fogyásnál viszont a negyedik a hét régióból.

Forrás: barcsmedia.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Halálos gázolás Somogyban

Gyalogost gázolt halálra ma reggel Balatonkeresztúr térségében az M7-es autópályán egy személygépkocsi. Emiatt teljes útlezárás …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: