Otthon / Ország-Világ / Egyre agresszívabbak a migránsok a határ menti Horgoson
A kép forrása: www.hirado.hu

Egyre agresszívabbak a migránsok a határ menti Horgoson

A polgármester szerint folyamatosan zaklatják a falu lakóit, az utca tele van szeméttel, emberi ürülékkel.

Bacskulin István, a határól három kilométerre fekvő szerbiai Horgos polgármestere arról számolt be az M1 csatorna reggeli műsorában, hogy a település tehetetlen a menekültáradattal szemben. Nem tudják, hogy ki fogja megtéríteni a lakók és a gazdák kárát.

„Egyes gazdálkodók egyetlen szem barackot sem szedtek le idén, mert a bevándorlók zölden megették az összeset” – fogalmazott a település vezetője, aki szerint a termelők arról is beszámoltak, hogy a migránsok késekkel alakították át az ültetvények locsolására használt berendezéseket zuhanyzóvá, így ellehetetlenül a homokhátság öntözése.

„Eddig mintegy másfél millió eurós kárt regisztráltunk, és nem is lehet megbecsülni, hogy mennyi lesz a vége” – hangsúlyozta a mezőgazdasági kárbecslőként is dolgozó településvezető.

A beszélgetés során elhangzott: a migránsok megdobálják a vonatokat, eddig a szerencsén múlt, hogy nem történt személyi sérülés. A polgármester arra is kitért, hogy hiába kértek a szerb szociális minisztériumtól mobil wc-ket, eddig nem kaptak, pedig nagy szükség lenne azokra a közegészségügyi állapot kezelése végett. Az utcák tele vannnak emberi vizelettel és ürülékkel, mert a menekültek ott végzik el a dolgukat, ahol tudják – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: