Otthon / Egyéb / Komoly szerepük lesz az egyházi iskoláknak a szakképzésben
MTI Fotó: Ujvári Sándor A kép forrása: metropol.hu

Komoly szerepük lesz az egyházi iskoláknak a szakképzésben

Az állam komoly szerepet szán az egyházak által fenntartott iskoláknak a szakképzési feladatok ellátásában – mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a Hajdúdorogi Egyházmegye tanévnyitó ünnepségén hétfőn.

A tárca MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár hangsúlyozta, különös lehetőségeket rejt magában, hogy az egyházak a szakképzésen keresztül a hátrányos helyzetű fiatalokhoz fordulhatnak. A kétkezi szakmákat oktató szakképzésben mindenképpen erősíteni kell az egyház szerepét, továbbá biztosítani kell a diákok számára, hogy az ország minél több régiójában, igény esetén egyházi szakképző intézményekben is végezhessék tanulmányaikat – idézte a tájékoztatás Odrobina Lászlót.

A tanévnyitón egyúttal átadták a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ – Görög Katolikus Gimnázium és Diákotthon energetikai korszerűsítéseit, amelyekhez az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program 176,97 millió forint támogatást biztosított. A 208,2 millió forint összköltségvetésű beruházás során egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a födémszerkezetet, valamint napkollektoros rendszert is kialakítottak – olvasható a minisztérium tájékoztatásában.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: