Otthon / Kultúra és Tudomány / Akkor most milyen telünk lesz?
A kép forrása: oroszok.reblog.hu

Akkor most milyen telünk lesz?

Egyes hírek szerint nagyon kegyetlen, a meteorológia szolgálat szakembere azonban a jelenlegi prognózisok alapján ezt cáfolja, sőt.

Egyes előrejelzések szerint nagyon kegyetlen tél vár ránk, hosszú ideig tartó, dermesztő hideggel, hóviharokkal, utána pedig áradásokkal, sőt, valamiféle El Niño-hatással is kell számolni. Utóbbit Lakatos Mónika éghajlatkutató, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa rögtön cáfolta, ez ugyanis – magyarázta – főképp a trópusi térségekben jellemző, nálunk elenyésző a hatása.

Azt, hogy az öreg kontinensen végül milyen lesz a tél, az izlandi alacsony- és az azori magasnyomás egymáshoz való viszonya határozza majd meg. Ha erős a nyugatias áramlás, enyhe, ha gyenge, előfordulhatnak hideg-betörések a Kelet-európai síkságról.

Az Európai Középtávú Előrejelzési Központ (ECMWF) hathavi prognózisa szerint egyébként a szokásosnál enyhébb és kissé csapadékosabb tél várható a térségünkben, de természetesen ahogy közeledünk időben, úgy lesznek egyre pontosabbak az előrejelzések is – mondta a szakember.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: