Otthon / Nagyatádi hírek / Felújítják, korszerűsítik a Városháza épületét Nagyatádon
A kép forrása: nagyatad.hu

Felújítják, korszerűsítik a Városháza épületét Nagyatádon

Ormai István polgármester Facebook-bejegyzésében hívta fel nagyatádiak figyelmét arra, hogy felújításra kerül a nagyatádi Városháza épülete.

A polgármester azt írja, hogy 100 millió forint pályázati támogatást kaptak arra, hogy a ténylegesen szükségessé vált felújítást meg tudják valósítani.  Új és hőszigetelt nyílászárókra cserélik le a régi, elavultakat, az épület külső homlokzata hőszigetelést kap, illetve új tetőszigetelésre is sor kerül. A homlokzat és nyílászárók cseréjén túl új, korszerű kazánt és radiátorokat szerelnek fel.

Ormai István azt is megjegyzi, hogy az épület komfortosabb lesz és jelentősen csökkenni fog a gázenergia felhasználás, így annak a költsége is. A város ezzel a felújítással pénzt és energiát takarít meg. A Városháza felújítása ebben az évben elkészül.

Folytatni szeretné a város az ilyen jellegű beruházásokat, hiszen a közeljövőben szeretnének az Árpád Iskolánál is épületenergetikai fejlesztést, a Csillagszem Óvodánál pedig teljes épületátalakítást és felújítást megvalósítani.

Egy új termálkút létesítésével pedig a termálvíznek a hőenergiáját szeretnék nagyobb mértékben felhasználni, ezzel bővítenék a távhőrendszert és hatékonyabbá és olcsóbbá szeretnék tenni a távfűtést Nagyatádon. A bejegyzésből az is kiderül, hogy egy Napelem Park létesítésének az előkészítésén is dolgoznak.

Mindezeket Európai Uniós támogatásokból kívánják megvalósítani.

Forrás: Ormai István Facebook-oldala

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: