Otthon / Ország-Világ / Nógrádi szerint nagyon sok migráns lesz, akit nem fogad be Németország
Nógrád György biztonságpolitikai szakértõ A kép forrása: lemil.blog.hu

Nógrádi szerint nagyon sok migráns lesz, akit nem fogad be Németország

Németország most beengedi a menekülteket, és elkezdődik velük szemben a vizsgálat, hogy jogosan kérik-e a státuszt a maradásra – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

A német állam most azt mondta, hogy ezeket az embereket beengedi, de nem azt, hogy befogadja. Öt évvel ezelőtt a német állam a beérkezők 16 százalékának adta meg a menekültstátuszt, ez az arány most fölment 35 százalékra. Ez azt jelenti, nagyon sok olyan migráns lesz, akit Németország nem fog befogadni – prognosztizálta a szakember.

Európa most egy pontban egyetért, miszerint ezek az emberek Magyarországot elhagyhatják, de ha nem tudnak heteken belül megállapodni a stratégiai kérdésekről, a többi közt arról, mit kezdenek a két fővonallal, a Földközi tengerrel és a Balkánnak, Európa nagyon nehéz helyzetbe sodorja önmagát – tette hozzá.

Arra a kérdésre, mi lesz azzal a további 3-4 ezer emberrel, aki a szerb-macedón határon várakozik, azt válaszolta: másik 4 ezer ember várakozik a görög-macedón határon. Szerinte felélénkül a diplomácia a következő napokban, és mire ezek az emberek ideérnek, valamilyen megoldás születik. Itt lehet látni egyébként, mennyire szükséges volt, hogy Magyarország megerősítse Szerbiával való, 175 kilométeres határát – érvelt Nógrádi György.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: