Otthon / Egyéb / Meglestük az országgyűlési képviselőt!

Meglestük az országgyűlési képviselőt!

Hogyan telik egy országgyűlési képviselő átlagos szombatja?

Barcs jobbikos országgyűlési képviselőjét és csapatát nem futamította meg szombaton az ősziesre fordult idő, az előzőleg meghirdetettek szerint tartották meg a barcsi standolást. Az újabb utcafórum és standolás kapcsán kérdeztük Ander Balázs, országgyűlési képviselőt.

Helló: Képviselő úr! Akik nyomon követik közösségi oldalát azt láthatják, hogy folyamatos mozgásban vannak. Standolást, standolás követ. Mi újat tudnak mondani, illetve adni az érdeklődőknek?

Ander: Köszöntöm a kedves olvasókat! Valóban, a Jobbik országgyűlési képviselőjeként, és maga a Jobbik is fontosnak tartja a folyamatos kapcsolattartást az emberekkel. A Jobbik, mint Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, Orbán Viktort és a Fideszt leváltani képes pártja sajnos még mindig kevés médiafelületet kap, ellenfelei igyekeznek elhallgatni. Éppen ezért a kendőzetlen igazságot tartalmazó Barikád magazin, a Jobbik hetilapja, valamint a Hazai Pálya Ősök Napjára készült különszáma is megtalálható volt az asztalukon.

Helló: Ahogy bevezetőnkben is fogalmaztunk, Önök folyton mozgásban vannak. Más pártot nem is látni a közterületeken, csak a Jobbikot. Igaz ez a választókerület többi településére is. 

Ander: Örülök, ha így látja. Igyekszünk a lehető legtöbb időt a választópolgárok között tölteni. Ez az idő ugyanis nekünk nem elsősorban a kampányról szól. Míg a többi párt 4 évente megjelenik egy egy közterületen és ígérget ezt-azt, addig mi, jobbikosok folyamatosan közöttük vagyunk. Egyszerűen nekünk ez a közegünk. Az itt élők mindig szívesen látnak bennünket, örülnek a jelenlétünknek. Sok problémával és kéréssel fordulnak hozzám és képviselőtársaimhoz. A hozzánk eljuttatott kéréseket igyekszünk mihamarabb megoldani, s akár az Országgyűlésben is megjeleníteni.

barcs

Helló: Hogy kell elképzelnünk egy országgyűlési képviselő egy hétvégi napját?

Ander: A barcsi standolást követően Nagyatádon folytattuk az utcai politikai fórumot, amit nyilván a szokásos piaclátogatás előzött meg, ahol harminc éve nem látott kedves gyermekkori cimborámmal is sikerült összefutni. Mikor odaértem, a már hagyományosnak tekinthető helyszínen nagyatádi aktivistáink és önkormányzati képviselőnk már javában gyűjtötték az aláírásokat a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazását lehetővé tévő kezdeményezés érdekében. Újfent csak megerősödtem abbeli hitemben, hogy a formális, hivatalos keretek közé szorított fogadóóránál sokszor mennyivel többet ér egy-egy spontán, közvetlen beszélgetés, amit egy régi ismerőssel, volt tanítvánnyal, óriási élettapasztalattal és szakmai tudással bíró emberrel folytathatok.

Helló: Facebook oldalán megosztott egy képet, ahol épp sült kolbászt eszik. Szereti a házias ízeket?

Ander: Igen, nagyon szeretem. A standolás fáradalmait és éhemet csillapítottam a nagyatádi vásárcsarnokban némi sült hurka és kolbász segítségével, de a falatozás sem csak a gasztronómiai élvezetekről szólt, hiszen evés közben is többen odajöttek hozzám, ami azonban egy cseppet sem zavart, hiszen egyébként is hozzászoktam már, hogy az étkezések alatt is politizálok.

Helló: A standoláson kívül milyen más feladatok, kötelességek vannak?

Ander: Nagyatád után – polgármester úr meghívásának eleget téve -, a kastélyosdombói falunapra látogattam el, ahol a kulturális műsor megtekintését követően köszöntöttem a helyieket. Nagyon jóleső érzés, hogy nincs a környéken olyan falu, ahol ne futnék össze egykori diákokkal, akik végre nem politikusként, hanem volt tanárukként tekintenek rám. Köszönet a kedves vendéglátásért! Még sok-sok sikeres, vidám falunapot Kastélyosdombónak is!

Helló: Képviselő úr! Köszönjük szépen, további jó munkát kívánunk!

Ander: Köszönöm a lehetőséget!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: