Otthon / Nagyatádi hírek / Tüzet imitáltak a nagyatádi cérnagyárban
A kép forrása: tisztateszta.blog.hu

Tüzet imitáltak a nagyatádi cérnagyárban

Kedden délelőtt tíz órakor megszólalt a tűzjelző a nagyatádi Coats Crafts Hungary Kft. telephelyén. A megyei ellenőrző gyakorlat első mozzanataként a dolgozók azonnal elhagyták a raktár épületet és tűzoltói segítséget kértek, akárcsak éles helyzetben.

A 112-es segélyhívót tárcsázta az egyik dolgozó – természetesen azt is jelezte, hogy mindez egy gyakorlat feltételezése -, miközben a tűzjelző hangjaira megjelentek az üzem létesítményi tűzoltói. A létszámellenőrzés során kiderült, öt alkalmazottnak nem sikerült elhagynia a füsttel teli épületet. A létesítmény tűzoltói felderítették a helyszínt, majd a kiérkező nagyatádi egységeket arról tájékoztatták, hogy a beépített tűzoltóberendezés meghibásodott, így annak kézi indítása nem lehetséges. A hivatásos egységek azonnal behatoltak a – nagy mennyiségű készárut és karton csomagolóanyagot tároló – raktárhelyiségbe és rövid idő alatt megtaláltak négy dolgozót. A két csarnokot összekötő folyosón lévő tűzgátló ajtó nem záródott be automatikusan, így a tűz átterjedt a szomszédos csarnokra is. A felderítés során itt is megtalálták és kimentették a benn rekedt embert. A tűzoltás vezetését átvette a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.
A megyei katasztrófavédelmi igazgató értékelése szerint a mentésben résztvevő létesítményi, valamint a nagyatádi, a barcsi, a kaposvári és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók jól együttműködtek, különös figyelmet fordítottak az üzemcsarnokon belül beépített technológiai részek közti szűk közlekedési lehetőségekre, a védőfelszerelések használatára. A megyei tűzoltósági főfelügyelő úgy fogalmazott: csarnok jellegű ipari létesítményekben keletkezett tüzek oltása nagy erőfeszítést és még nagyobb precizitást igényel az állománytól, amely bizonyította felkészültségét a mai gyakorlaton.

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: