Otthon / Egyéb / Európai szeptember 11-re készül az Iszlám Állam?
A kép forrása: www.bumm.sk

Európai szeptember 11-re készül az Iszlám Állam?

Ostoba naivitás és könnyelműség azt hinni, vagy elbagatellizálni, hogy az illegális bevándorlás-cunaminak nincsenek biztonságpolitikai veszélyei. Az európai politika és közvélemény a totális szolidaritás, illetve a totális elutasítás között kiásott lövészárkokba vette be magát. Szegény, szerencsétlen, segítségre váró menekültek, vagy illegális migránsok, gazdasági bevándorlók. Menekültkvóta, vagy Európa határainak szigorú lezárása. Humanizmus vagy rideg racionalizmus. A megoldás nélküli, parttalan viták közben, a káoszt és a zűrzavart kihasználva az Európába özönlő embertömeg sodrásában pedig szépen, csendben begyalogolhatnak azok a terroristák, akiknek az a célja, hogy az uniós értékeket és az európai szolidaritást vérbe fojtsák.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta: nagyon komolyan kell venni azokat a híreket, amelyek szerint terroristák is beszivárogtak Európába a bevándorlók között. A Facebook arcfelismerő rendszerének köszönhetően több terrorista is azonosíthatóvá vált. Európai nagyvárosokban pózolnak: Németországban, Ausztriában, Finnországban, de a szakértő látott olyan képet is, ami Röszkén készült.

„Ezek a terroristák nem azért jönnek, mert az ISIS-től menekülnek, hanem elképzelhető, hogy az ISIS küldi őket ide, hogy egy meghatározott időpontban, koordináltan, talán az Európai Unió összes országában hajtsanak végre terrorcselekményeket”

– figyelmeztetett Georg Spöttle.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a terroristák okostelefonokon, vibert és a Facebookot használva tartják a kapcsolatot egymással. A közösségi hálón olyan csoportokat hoznak létre, amelyek nem köthetőek a dzsihádhoz, ugyanakkor ezeken az oldalakon kapják meg a jelet egy terrorcselekmény végrehajtásához. Ez a jel vélhetően egy semleges poszt, amelyben nem az áll, hogy a terroristák most robbantsanak.

Spöttle szerint a titkosszolgálatok már tavasz óta tudnak arról, hogy készül egy úgynevezett európai szeptember 11-e. Az ISIS korábban egy nagyszabású terrorcselekménnyel fenyegetett.

A szakértő aggasztónak nevezte, hogy szír útlevelekkel, szír kormányirodákból, tehát valódi papírokkal láthatta el harcosait az ISIS. Továbbá azt is megjegyezte, hogy a migránsoknak a 85 százaléka fiatal katonasorban lévő férfi.

„Félő, hogy egy nagyon erős terrorpotenciál van Európában”

– tette hozzá Spöttle.

A biztonságpolitikai szakértő szerint követhetetlen a veszélyes személyek mozgása, ezért felelőtlennek nevezte a német titkosszolgálat igazgatójának hétfői kijelentését, hogy a migránsok között nincsenek terroristák.

Lehet erre legyinteni, lehet erre „kamut” kiáltani a liberális médiában és szívfacsaró képekkel, síró migráns gyerekekkel, meg elesett családokkal teletapétázni az online sajtót, majd „felesleges riogatással” vádolni azokat, akik a veszélyre figyelmeztetnek… de azt nem árt észben tartani, ha egy őrült dzsihadista is átjutott a határokon, és úgy dönt, hogy a menekültstátuszt egy véres merénylettel hálálja meg, nem fogja érdekelni, hogy áldozatai liberálisok, vagy nem liberálisok, menekültsegítők, vagy bevándorló-ellenesek lesznek.

Jobb félteni a biztonságot, mint a biztonság hamis illúziójába ringatni magunkat.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: