Otthon / Kultúra és Tudomány / Minden, amit az új iPhone-ról tudni kell
A kép forrása: www.youtube.com

Minden, amit az új iPhone-ról tudni kell

Hogy milyen az új iPhone? Jó – még ha nem, akkor is. Gyors összefoglaló az Apple tegnapelőtt éjjel bemutatott zászlóshajójáról.

Bár elnevezésében az összekeverhetőségig alig változott az iPhone – a nem Apple-fan kollégák kérdése: de hát 6-os már volt, nem? –, a jelzéséhez képest óriásit lépett előre a 6-os a 6S-sel, és a 6 Plus a 6S Plusszal. Mert bár óriási tabletet, új tévét is piacra dobtak San Franciscóban, azért a fő műsorszám természetesen az iPhone maradt.

Megint szakított a cupertinói cég Steve Jobs több alapelvével. Tavaly képtelenül megnőttek a kijelzőméretek, most meg a hátsó kamerák felbontása emelkedett 12 megapixelre, az elöl lévőké pedig 5-re; a RAM 2 GB-ra; s végre lehet Ultra HD, illetve 4K minőségű videókat készíteni az almás mobilokkal. (Kár felemlegetni, hogy ezeket a hardveres paramétereket az Android alsó középkategóriás készülékei már régen hozzák: az iPhone jobb minőségű alkatrészekből készül, s az operációs rendszer pontosan arra az egyféle hardverre szabott.) Kapható lesz 16, 64 és 168 GB belső tárhelyes változatban.

Nagy dobásnak ígérkezik az eleddig Force Touchként emlegetett s most 3D Touch nevet kapott megoldás, ami lehetővé teszi, hogy a kijelzőt különböző erővel megnyomva más-más lehetőségeket kap a felhasználó.

Amúgy a méretek (szerencsére) nem nőttek, s a hírek szerint a készülékek ára sem változott. Áldás, hogy a színes műanyag „C” iPhone-tól megkímélik a világot: a nem cheapet (azaz olcsót), hanem colort (színest) jelentő “izék” nem voltak méltók egy prémiumkészülék gyártóhoz.

Nálunk októbertől lesznek kaphatóak az új iPhone-ok.

Futottak még tegnap este

Óriásira, 12,9 hüvelykre nőtt az iPad Pro kijelzője – nála is találkozhatunk egy, az alapító atyától igen távol eső megoldással: a tablet Pencil néven stylus érintőceruzát kapott – igen, úgy, mint egy Samsung. Teljesítménye immár vetekszik egy laptopéval: oka van kapkodni nemcsak az Apple-nek, hanem minden táblagépgyártónak, mert ez a piac az asztali számítógépekéhez hasonlóan egyre zsugorodik.

Bár az eladási adatok nem éppen erről tanúskodnak, az éjszakai bemutatón Tim Cook elmondta, hogy az Apple Watch-csal való fogyasztói elégedettség 97 (?) százalékos. Az Apple a Hermes francia luxuscikkgyártóval dolgozik együtt az új kollekción, amelyen a Facebook Messenger is hozzáférhető lesz. A digitális órákhoz eddig 10 ezer alkalmazás készült. Mostantól pulzus, vérnyomás mérésére is alkalmas, a kismamák a baba szívverését is hallgathatják általa.

Kijött az Apple TV új változata is, Siri hangvezérléssel, és persze elérhető rajta az App Store. Sirivel kissé vissza lehet játszani a filmet, bekapcsolhatjuk a feliratozást, sőt, megkérdezhetjük „tőle”, hogy pontosan mit is mondott az imént egy szereplő.

iPhone: 31,4 milliárd dollárt hozott csak a legutóbbi negyedévben

Kimeríthetetlen fejőstehénnek bizonyul ez a mobil: tavaly az Apple kimutatásai szerint a társaság árbevételének 69 százalékát hozta. Hogy milyen óriási üzlet is valójában az iPhone, az a Statista alábbi ábráján jól látható. Az elmúlt negyedévben több pénzt fialt, mint a Google, az eBay és a Facebook együttesen.
Míg sikerül fenntartani a lendületet, bármilyen is legyen az új iPhone, az Apple befektetői boldogok lesznek. Az alábbi ábrán az eladott iPhone-ok számának alakulása látható 2007 és 2015 között.

Egy évvel azután, hogy a cég megnövelte a telefonok kijelzőit, a bevételek 32,5 százalékkal nőttek az előző év hasonló időszakához képest. A Milward Brown szerint az Apple a világ legértékesebb márkája.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: