Otthon / Kultúra és Tudomány / Valódi közösségre vágyik a Facebook-nemzedék
A kép forrása: www.kamaszpanasz.hu

Valódi közösségre vágyik a Facebook-nemzedék

Sok-sok olyan kamasz, ifjú felnőtt él a világban, akik éjjel is felkelnek, csak hogy gyorsan válaszoljanak egy üzenetre, megosszanak valamit a Facebookon vagy Twitteren.

Sok-sok olyan kamasz, ifjú felnőtt él a világban, akik éjjel is felkelnek, csak hogy gyorsan válaszoljanak egy üzenetre, megosszanak valamit a Facebookon vagy a Twitteren, és kényelmesen elücsörög egy-egy társaság a kávézóban úgy, hogy közben mindenki a saját telefonján kommunikál. Japánban digitális elvonóra küldik azokat a fiatalokat, akik éjszakára sem tudnak elszakadni a számítógéptől vagy egy-egy videójátéktól.

Nagy-Britanniában megfordulni látszik a trend, az internetes barátkozás személytelen világától egyre többen fordulnak vissza természethez. Egyre-másra alakulnak olyan kávézók, ahol hagyományos társasjátékok várják a betérőket.

Az X-box nemzedék a társasjátékhoz fordul – ezzel a címmel közölt egész oldalas beszámolót a Times arról a meglepő, új tendenciáról, hogy az elektronikus ketyeréktől megcsömörlött, élő emberek társaságára, igazi közösségre vágyó fiatal felnőttek körében megint divatba jöttek a társasjátékok. Pedig pár évvel ezelőtt még mindenki azt hitte, hogy az X-box, a videójátékok és az okostelefonokon játszható megannyi elektronikus szórakoztató időtöltés korában az ódivatú társasjátékok lassan a feledés homályába merülnek.

De nem ezt történt. Országszerte gombamódra terjednek a társasjátékklubok, melyeknek esetenként akár több száz tagja is van, akik rendszeresen találkoznak. Ezek a klubok főként a huszonéves fiatalok körében népszerűek. A játékklubok megteremtették a maguk hátországát is, Londonban például mostanában több olyan kávézó is nyílt, amely kifejezetten a társasozók kiszolgálására épít. Egy pszichológus szerint érthető, hogy miért éppen a huszonévesek hozták ismét divatba a társasjátékokat. Ők az első olyan generáció, amely a Facebookon és a Twitteren nőtt fel, nagyon fontos nekik a közösség, a közös időtöltés, és a társasjátékok ezt az igényüket szolgálják ki, az okostelefon és a csak egyedül játszható videojátékok erre nem alkalmasak. Idén a korábbi éveknél is jobban nőtt a társasjátékok iránti kereslet, sőt, most először, megrendezték az országos társasjátéknapot is.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: