Otthon / Ország-Világ / 43 ezret költ az állam egy bevándorlóra
A kép forrása: parameter.sk

43 ezret költ az állam egy bevándorlóra

Magyarország naponta 4300 forintot költ egy bevándorlóra, ami arányaiban magasabb a minimálbér napi összegénél – derül ki Balog Zoltán Magyar Időknek adott nyilatkozatából.

Az emberi erőforrások minisztere a lap szombati számában megjelent interjúban azt hangoztatta: a bevándorlóknak a kijelölt befogadó állomásokon kell megkapniuk a nekik járó segítséget és nem a Keleti pályaudvaron. Balog Zoltán úgy fogalmazott, benne is feltámad az azonnali segíteni akarás, amikor elesetteket lát, ugyanakkor miniszterként azt várja az államtól, hogy védje meg az országot attól a tehertől, amelyet a migránshullám okoz most és várhatóan a következő években, évtizedekben is.

Az anyagi teherbíró képességet firtató kérdésre azt felelte: most még ott tartunk, hogy a menekültek többsége átvonul az országon, így az ellátórendszerek és azok költségvetései még bírják a nyomást. Előbb-utóbb azonban a kiadások elérik azt a szintet, amikor már fel kell tenni a kérdést: honnan vegyünk el pénzt a menekültek ellátására? – vetette fel.

Balog Zoltán a tárca területeit áttekintve fontos kormányzati törekvésként beszélt arról, hogy csökkenjen a különbség az ország keleti és nyugati fele között. Ennek érdekében egy differenciált szociális és egészségügyi ellátó-, illetve köznevelési rendszer létrehozását tartotta szükségesnek, jelezve: ahol nagyobb a baj, a szükség, oda több erőforrást kell összpontosítani.

Kitért arra, hogy a kancellári rendszer bevezetésének köszönhetően elért megtakarításokat szeretné béremelésre fordítani az egyetemeken és kiemelte: folytatni kell az egészségügyben és a szociális szférában megkezdett bérfelzárkóztatást.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: