Otthon / Ország-Világ / Egyetlen migránst sem integrálna a Jobbik
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. (MTI-fotó: Balogh Zoltán) A kép forrása: hirado.hu

Egyetlen migránst sem integrálna a Jobbik

A Jobbik szerint sem kvótarendszer, sem visszatoloncolások alapján nem szabad egyetlen migránst se beengedni az országba, hosszú távon letelepíteni, integrálni pedig pláne nem.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt: tegye egyértelművé, hogy fogad-e Nyugat-Európából visszatoloncolt migránsokat.

Kijelentette: a nyugat-európai hatóságok már több mint húszezer esetben jeleztek ilyen szándékot, miközben eddig kevesebb, mint ezer embert már ténylegesen vissza is toloncoltak. Hol vannak ezek az emberek? Mi a sorsuk? – tette fel a kérdést.

A Jobbik arra is felszólítja a kormányzatot: valljon színt, mit kíván kezdeni a kvótaszerű megoldások ötletével. Ha a kormány nyitottságot mutat erre a megoldásra, a párt ügydöntő népszavazást kezdeményez ennek megakadályozása érdekében – szögezte le.

Kérdésre közölte: a honvédség határra vezénylését pártja támogatja, a kormány kétharmados parlamenti támogatást igénylő javaslatáról azonban csak a módosító javaslatok tükrében foglal állást.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: