Otthon / Kultúra és Tudomány / Depressziót okozhat a közösségi oldalak túlzott használata
A kép forrása: www.unicafe.hu

Depressziót okozhat a közösségi oldalak túlzott használata

Mivel a hét minden napján, s naponta huszonnégy órában elérhetőek általuk a tinédzserek, egyre több kutatás igazolja, hogy sokukban szorongást és depressziót váltanak ki.

Éppenséggel a folyamatos jelenlét okozhatja a bajt, közölte Dr. Cleland Cleland Woods a brit pszichológiai társaság minap zárult konferenciáján. Kutatótársával, Holly Scottal 467 tinin vizsgálták a közösségi média hatásait.

Serdülőkorban fokozatosan kitett a személyiség a depressziónak, s ennek kialakulásához jelentősen hozzájárulhat a rossz minőségű alvás. Mind több bizonyíték áll rendelkezésre, hogy a közösségi média állandó jelenléte számítógépen, laptopon, okostelefonon, éjjel és nappal állandó nyomás alatt tartja a fiatal felhasználókat.
Tesztelték az alvás minőségét, az önbecsülés romlásának, a szorongásnak és a depressziónak a jeleit: a kutatók szerint a megszakítás nélküli figyelem, az azonnali reagálás, hozzászólás kényszerének érzete nyomást gyakorol a tinikre. Azt javasolták, érdemes megfigyelni, mennyit használják a gyerekek a közösségi oldalakat, s rá kell őket bírni, hogy időben kapcsolják ki készülékeiket.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: